Stiri din tulcea

Mărțișoare realizate de deținuții tulceni, expuse la Palatul Copiilor

15 martie 2022
Mărțișoare realizate de deținuții tulceni, expuse la Palatul Copiilor

Mărțișoare realizate de deținuții tulceni, expuse la Palatul Copiilor

În luna martie, Penitenciarul Tulcea organizează în cadrul Proiectului “DIALOG VIZUAL” , o expoziție cu tema „Inspirați de primăvară”. Activitatea se desfășoară cu sprijinul Palatul Copiilor Tulcea, care găzduiește standul expozițional pe toată durata lunii.

Exponatele au fost realizate de persoanele private de libertate custodiate în Penitenciarul de Maximă Siguranță Tulcea, persoane care au talent și inclinații artistice incluse la activități educative. Prin realizarea acestor mărțișoare, deținuților li se oferă posibilitatea de a-și valorifica și dezvolta latura creativă a personalității.

Aceștia au folosit diferite tehnici de lucru (pictură, modelaj, quilling) pentru a realiza mărțișoare, tablouri și alte obiecte decorative cu motive de primăvară.

Prin participarea la activități artistice organizate în exteriorul locului de deținere, persoanele private de libertate se pot bucura de aprecierea celor din jur, fapt ce contribuie la creșterea încrederii și a stimei de sine.

Totodată activitatea are ca scop combaterea stereotipurilor și prejudecăților despre mediul de detenție, stimularea comunicării și diminuarea distanței sociale dintre sistemul penitenciar și comunitate, pentru facilitatea reintegrării sociale a persoanelor condamnate.

Comunicat Penitenciarul Tulcea