Marți, 25 iunie, tinerii sunt invitați la o vânătoare de mistere tulcene

21 iunie 2024 | Eveniment
Marți, 25 iunie, tinerii sunt invitați la o vânătoare de mistere tulcene

Marți, 25 iunie, tinerii sunt invitați la o vânătoare de mistere tulcene

Elevii și tinerii din orașul nostru care doresc să-și testeze abilitățile de detectivi pot participa la evenimentul intitulat „Murder Mystery Treasure Hunt”, o „vânătoare de mistere tulcene” organizată de Consiliul Școlar al Elevilor Liceului Teoretic „Grigore Moisil” în parteneriat cu Palatul Copiilor Tulcea și cu sprijinul Primăriei Municipiului Tulcea, conform informațiilor transmise redacției de Alexia-Ioana Galiațatos, membru Consiliul Școlar al Elevilor LTGM.

„Vânătoarea” va avea loc marți, 25 iunie 2024, în mai multe locații prestabilite din municipiu, pe parcursul a 6 ore, în intervalul 16:00 și 22:00, timp în care participanții sunt provocați să rezolve o misterioasă crimă pe baza unor indicii oferite de către organizatori.

Înscrierile se vor face chiar în ziua evenimentului, ultima înscriere fiind posibilă la ora 18:30.

Organizatorii vorbesc despre o „experiență memorabilă”, o alternativă de petrecere a timpului liber într-un mod distractiv și antrenant, participanții creându-și amintiri și experiențe unice prin provocări și descoperiri inedite, de-a lungul zonei de desfășurare a competiției, încercând să afle adevăratul criminal al poveștii ce le va fi prezentată.

Dar este vorba si de „un proiect cultural” în condițiile în care scopul acestui eveniment este cresterea gradului de implicare a tinerilor și copiilor în viața comunității prin participare la activități de tip nonformal și outdoor, care să stimuleze sentimentul de mândrie locală și conexiunea dintre membrii comunității municipiului Tulcea.

Județul și municipiul Tulcea reprezintă zone cu un real potențial cultural și turistic.
Cu o zestre culturală, etnică, istorică și geografică, aceste locuri pot oferi membrilor comunității, dar și turiștilor, oportunități de petrecere a timpului liber prin implicarea în evenimente diverse.
Așezarea geografică, diversitatea culturală, bogăția istorică și tradițiile comunităților etnice pot fi valorificate în acțiuni ce stimulează dezvoltarea copiilor prin educație non-formală.
Facilitarea competiției sănătoase este una dintre valorile pe care le promovăm prin stimularea simțului competitiv al participantilor, într-un mod distractiv,

scrie în PREZENTAREA PROIECTULUI „Murder Mystery Treasure Hunt”.

În concluzie, copiii și tinerii, ce reprezintă viitorul acestor locuri, trebuie implicați în activități de valorificare și promovare a zonei în care trăiesc, dar și de dezvoltare a spiritului de echipă, aceasta fiind una dintre competențele cheie ale viitorului,

În plus, prin această „vânătoare”, organizatorii contribuie la diversificarea ofertei de evenimente locale, cu un eveniment inovator.

(surse info, foto : Proiect cultural „Murder Mystery Treasure Hunt” , fb liceulmoisil)

Alte Articole

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

19 iulie 2024

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Săptămâna Interetnică, eveniment organizat de Asociația Centrul European pentru Diversitate - EUdivers, în cadrul unui proiect finanțat de Primăria Tulcea, va începe în data…

CISTESTE MAI MULT
S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

11 iulie 2024

După ce, la finalul lunii aprilie, a fost lansat noul brand turistic local, conceput și coordonat de OMD (Organizația de Managament al Destinației) Municipiul Tulcea și intitulat „Tu și Tulcea”,…

CISTESTE MAI MULT