Stiri din tulcea

Marcarea Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului azi, la Guvern

20 noiembrie 2023
Marcarea Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului azi, la Guvern

Marcarea Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului azi, la Guvern

Guvernul marchează și în acest an Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, prin iluminarea Palatului Victoria în albastru, culoare simbol a acestei zile importante și în plus, la Palatul Victoria a avut loc o ceremonie de semnare a primelor contracte aferente Planului Național de Redresare și Reziliență pentru investiții în crearea unei rețele de centre de zi destinate sprijinirii copiilor expuși riscului de a fi separați de familie, conform informării de presă emisă de Guvernul României, transmisă redacției.

Aături de premierul Marcel Ciolacu, la eveniment a participat și ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia-Elena Intotero.

La inițiativa UNICEF, Ziua Internațională a Drepturilor Copilului se sărbătorește în întreaga lume în fiecare an, la data de 20 noiembrie, și marchează adoptarea Convenției Națiunilor Unite cu privire la drepturile copilului în anul 1989, România fiind una dintre primele țări semnatare.

Guv Ro Z Drepturi Copii UNICEF 20 noiem

”Guvernul României este angajat să protejeze drepturile copiilor, respectiv dreptul la o viață sigură, la educație, la sănătate și să ofere șanse egale de dezvoltare fiecărui copil. Facem tot ce ne stă în putere pentru a asigura un viitor mai bun copiilor noștri și pentru societate, în ansamblu.

România a făcut pași importanți în direcția respectării drepturilor copilului. Recent, am adoptat Strategia Națională pentru Protecția și Promovarea Drepturilor Copilului 2023-2027 și Planul Național de Acțiune pentru Implementarea Garanției pentru Copii, prin care vrem să asigurăm respectarea drepturile tuturor copiilor și să oferim sprijin celor din comunitățile vulnerabile.

Continuăm să lucrăm în această direcție împreună cu toți partenerii, cu societatea civilă, și cu copiii înșiși, pentru a asigura un mediu sigur tuturor copiilor.

Fiecare copil este o sursă de bucurie, de inspirație și de speranță pentru viitorul nostru”,
a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu.

Șeful Executivului apreciază implicarea societății civile și colaborarea Guvernului cu UNICEF România în ceea ce privește promovarea drepturilor copiilor.

(surse info, foto : informări de presă Guvernul României, fb guv.ro)