Stiri din tulcea

Managerul Serviciului Județean de Ambulanță Tulcea, demis subit prin ordin de ministru!

10 februarie 2022
Managerul Serviciului Județean de Ambulanță Tulcea, demis subit prin ordin de ministru!

Managerul Serviciului Județean de Ambulanță Tulcea, demis subit prin ordin de ministru!

Situație mai mult decât tensionată la Serviciul Județean de Ambulanță Tulcea! Doctorul Ali Kilo Salah Eddin, care până mai alaltăieri deținea funcția de manager general al SAJ Tulcea, s-a trezit demis de însuși ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

ordin rafila demisie saj tulcea 1 ordin rafila demisie saj tulcea 2

Contactat de Radio Delta, doctorul Ali Kilo Salah Eddin a declarat că nu cunoaște exact motivele pentru care a fost demis, nu a primit nicio explicație de la minister, dar crede că la mijloc este vorba despre o răzbunare a liderului de sindicat Gâdiuță Claudia, președinta Sindicatului Liber Independent Salvarea, pe care a dat-o afară din funcția de asistent medical coordonator la Substația Măcin, după ce a fost prinsă anul trecut, în urma unui audit de la minister, cu lipsuri în gestiunea de materiale sanitare și medicamente.

Doctorul Ali Kilo Salah Eddin a ocupat funcţia de manager general al SAJ Tulcea de pe 14 decembrie 2020, după ce binecunoscutul doctor Dumitru Vâlcu s-a pensionat.

Conform ordinului de ministru dat acum, la data de 8 februarie 2022, noul coordonator al SAJ Tulcea va fi doctorul Nicolae Sicinschi Radu, ca și manager interimar general timp de 6 luni.

Doctorul Ali Kilo Salah Eddin a mai declarat pentru Radio Delta că nu va ataca în instanță această decizie inopinată, ci va aștepta cele 6 luni, conform legii și va participa la concursul pentru ocuparea legală a funcției de manager general al SAJ Tulcea. Până atunci, rămâne medic pe ambulanță.

Ali Kilo Salah Eddin a venit în România acum mai bine de 30 de ani din Alep, cel mai mare oraș din Siria. După ce a absolvit Facultatea de Medicină din București s-a stabilit în județul Tulcea, la Casimcea. Acolo a fost medic de familie timp de 23 de ani. Apoi s-a mutat la Tulcea și a fost medic la UPU, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Tulcea, timp de mai bine de opt ani, după care din decembrie 2020 fusese numit manager general la Ambulanța Tulcea.

(Ilustrație: rador.ro)