Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei – vizită oficială de două zile în județul Tulcea

6 aprilie 2023 | Politica
Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei – vizită oficială de două zile în județul Tulcea

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei – vizită oficială de două zile în județul Tulcea

În cadrul unui proiect inițiat de Custodele Coroanei române în comunitățile dunărene, ieri după-amiaza, la Casa Avramide din municipiu, Majestatea Sa Custodele Coroanei, împreună cu ASR Principesa Sofia, s-a întâlnit cu elevi și profesori ai Liceului de Arte „George Georgescu” Tulcea, fiind prezentate o expoziție de artă plastică și un recital de muzică clasică, potrivit celor publicate pe pagina oficială a Familiei Regale a României.

Fam Regala MS M si ASR la Casa Avramide april 23

Este vorba de un proiect ce se va derula pe parcursul acestui an, când „Majestatea Sa va vizita județele de la Dunăre și va încuraja educația în rândul tinerilor, minoritățile etnice, folclorul și tradițiile populare, patrimoniul construit și protejarea mediului înconjurător”.

Delegația Casei Regale a României, alcătuită din Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Alteța Sa Regală, Principesa Sofia se află în județul nostru într-o vizită oficială de două zile, conform informațiilor transmise de Consiliul Județean Tulcea.

La întâlnirea de la Casa Avramide au participat reprezentanți ai conducerii Liceului de Arte „George Georgescu”, George Șinghi, viceprimar al municipiului și administratorul public al județului, Dumitru Mergeani, care a adresat un mesaj de bun-venit Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, și Alteței Sale Regale, Principesa Sofia:

CJ Tl vizita regala la Tulcea DM april 23

„Îmi revine deosebita plăcere de a vă întâmpina astăzi la Tulcea, în cadrul acestei onorante vizite inițiate pe meleagurile noastre.
Înainte de toate, pentru că recent Majestatea Voastră și-a sărbătorit aniversarea zilei de naștere, permiteți-mi să vă urez viaţă lungă, sănătate şi aceeași energie pozitivă care vă caracterizează și să vă transmit recunoștința noastră pentru reperele și îndemnurile pe care Majestatea Voastră le promovează cu stăruință în societatea românească.
Vă mulțumim, Majestate, și vă dorim multă sănătate și puterea de a duce mai departe misiunea dumneavoastră pentru binele României!
În aceste zile, veți vedea o parte din frumusețile Tulcei și, în acest sens, vreau să remarc că aici nu avem numai Delta Dunării, gastronomie locală autentică, cetăți medievale, ci avem cea mai frumoasă și mai prețioasă rezervă a noastră – oamenii.
Astfel, vă vom dezvălui una dintre valorile de neprețuit ale locului, mai exact tinerii talentați ai Liceului de Arte „George Georgescu”, care ne vor încânta cu creațiile lor“.

Seara regală s-a încheiat cu un tur al Casei Avramide, inima vieții culturale tulcene.

Programul vizitei oficiale la Tulcea a celor doi reprezentanți la vârf ai Casei Regale a României va mai cuprinde și alte întrevederi, între care se numără o întâlnire cu reprezentanți ai comunităților etnice locale, precum și artiști și meșteri populari reprezentativi.

Vor avea loc discuții centrate pe punerea în valoare a oamenilor și produselor care dau identitate zonei, precum și identificarea de oportunități, proiecte și inițiative de interes ale minorităților județului nostru, care ar putea beneficia în perspectivă de sprijin din partea Casei Regale a României.

(surse info și foto : fb FamiliaRegala, fb ConsiliulJudeteanTulcea)

Alte Articole

Prezența la vot în județul Tulcea – sub media națională

Prezența la vot în județul Tulcea – sub media națională

10 iunie 2024

  La alegerile locale ce au avut loc ieri, 9 iunie, au participat 9.445.771 de alegători la nivel național, dintre care 94.638 în județul Tulcea, cu o prezența de 51,00…

CISTESTE MAI MULT
A început Campania Electorală

A început Campania Electorală

10 mai 2024

Potrivit calendarului de organizare şi desfăşurare a alegerilor din 9 iunie 2024, campania electorală se desfășoară în perioada 10 mai - 8 iunie 2024 ( ora 7.00.). La nivel local,…

CISTESTE MAI MULT