Stiri din tulcea

Mâine va începe Festivalul Internațional Multietnic al Păstoritului 2023

10 mai 2023
Mâine va începe Festivalul Internațional Multietnic al Păstoritului 2023

Mâine va începe Festivalul Internațional Multietnic al Păstoritului 2023

 

Organizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Tulcea și ajuns la cea de-a XX-a ediție, Festivalul Internațional Multietnic al Păstoritului se va desfășura în perioada 11-15 mai 2023, la Sarighiol de Deal și în municipiul Tulcea.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Aromână „Dor” din Sarighiol de Deal și găzduiește artiști din județul Tulcea, dar și din provinciile istorice ale României, ba chiar și din Balcani acolo unde păstoritul a fost și a rămas una dintre ocupațiile importante ale oamenilor, potrivit informațiilor publicate de Consiliul Județean Tulcea.

În cadrul evenimentului, mâine, 11 mai, de la ora 17.00, la Sarighiol de Deal va avea loc prezentarea și premierea lucrărilor înscrise la concursul național de creație literară, desen și fotografie, ediția a XI-a „Tradiții și obiceiuri de păstorit“. De asemenea, va fi organizată o expoziție gastronomică cu preparate specifice zonei.

Tot de la ora 17.00, dar vineri, 12 mai, pe scenele din Sarighiol de Deal (în fața Centrului Cultural) și municipiul Tulcea (Piața Civică) vor urca ansambluri din județul nostru, printre care Sarighiol de Deal, Sarichioi, Cerna, Carcaliu, Ceamurlia de Jos, Jurilovca etc, dar și din alte județe, precum Vrancea, Maramureș, Constanța, Brașov, Olt, Bistrița Năsăud, Buzău.

La festival participă și ansambluri din Bulgaria și Macedonia.

(sursă info și foto : fb ConsiliulJudeteanTulcea)