Stiri din tulcea

Mâine seară începe dezinsecţia în municipiu

16 mai 2023
Mâine seară începe dezinsecţia în municipiu

Mâine seară începe dezinsecţia în municipiu

 

În perioada 17-27 mai 2023, în funcţie de condiţiile meteo și în intervalul orar 20.00 – 06.00, va începe acţiunea de combatere a ţânţarilor în municipiu, după cum a anunțat Primăria Tulcea.

Dezinsecția va avea loc pe domeniul public, în curţile exterioare ale unităţilor de învăţământ şi pe aliniamentul stradal în zonele de case.

În acest context, crescătorii de albine sunt sfătuiţi ca în perioada efectuării serviciilor de dezinsecţie să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine.

Substanţa utilizată ( Cymina Plus substanţa activă cypermethrin, piperonilbutoxid, tetrametrin, cu concentraţia de 50 ml produs în 3 litri apă/solvent, ce face parte din grupa principală 3, TP 18) este avizată de Comisia Naţională pentru Produse Biocide.

Tot în aceeași perioada se desfășoară și acţiunea de deratizare – în tot municipiul vor fi amplasate staţii de intoxicare care conţin substanţă raticidă.
Este vorba de locuri bine delimitate, cum ar fi de jur împrejurul blocurilor de locuinţe, gardurile vii din faţa şi spatele blocurilor, parcuri, în vecinătatea locurilor de joacă, platforme de gunoi etc.

Prestatorul pentru servicii de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie şi tratamente fitosanitare în Municipiului Tulcea este SC Coral Impex SRL Ploiești.

(sursă info și foto : fb primariatulcea)