Stiri din tulcea

Mâine începe prohibiția generală în perimetrul RBDD

8 aprilie 2022
Mâine începe prohibiția generală în perimetrul RBDD

Mâine începe prohibiția generală în perimetrul RBDD

De mâine, 9 aprilie, în Rezervația Biosferei Delta Dunării va fi interzis pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii.

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării informează că potrivit prevederilor art.1^1 din Ordinul comun al Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor nr. 57/675 din martie 2022, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2022 (publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 295 din 25 martie 2022) se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii.

În habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 7 iunie inclusiv, cu excepţiile prevăzute în Ordinul privind prohibiţia publicat în martie 2022.

(sursa info, foto : fb ARBDD_