Stiri din tulcea

Mai mulți bani pentru reabilitarea falezei

6 august 2021
Mai mulți bani pentru reabilitarea falezei

Mai mulți bani pentru reabilitarea falezei

Consiliul Judeţean Tulcea va solicita autorităților competente suplimentarea fondurilor pentru lucrările de reabilitare a Falezei Dunării!

În acest sens, Consiliul Judeţean Tulcea a organizat în această dimineață o ședinţă Extraordinară pentru a se supune votului două proiecte legale de acest subiect:
1. Proiect de hotărâre privind actualizarea devizului general şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Modernizarea Portului Tulcea – de la Mm 38+1530 – la Mm 38+800”, aprobate prin Hotărârea Consiliului Judeţean Tulcea nr. 152/2018; Inițiator: Președintele Consiliului Judeţean Tulcea;

2. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Tulcea nr. 60/2019 privind aprobarea proiectului ,,Modernizarea Portului Tulcea – de la Mm 38+1530 – la Mm 38+800″- SMIS 129636 și a cheltuielilor legate de proiect; Inițiator: Președintele Consiliului Judeţean Tulcea;

Astfel, Consiliul Județean Tulcea va propune Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii să majoreze valoarea proiectului cu o sumă de 23.732.683,22 lei. Banii sunt necesari pentru amenajarea tronsoanelor 2 şi 6 ale falezei cu materiale de construcţii cu o durată de viaţă mai mare.
De exemplu, se dorește ca sistemul pietonal să fie realizat cu granit și nu cu beton, cum era prevăzut inițial în proiect. De asemenea, stâlpii de iluminat să fie din oţel inoxidabil, și nu din metal cum era propus inițial, iar parapeţii de protecţie să fie din fontă cenuşie, și nu din ţeavă de oţel.

În cadrul ultimei şedinţe ordinare, directorul executiv adjunct Nicu Mihai a dat asigurări că lucrările de reabilitare a falezei se desfășoară conform graficului.

Modernizarea falezei Tulcea a început în luna iulie a anului trecut. Termenul de finalizare este 31 decembrie 2022.
Valoarea totală a proiectului ajunge la 40 de milioane de euro.