Stiri din tulcea

Mai mult decât vizitarea gratuită a Muzeului Antipa, mâine, de Ziua Mondială a Animalelor

3 octombrie 2023
Mai mult decât vizitarea gratuită a Muzeului Antipa, mâine, de Ziua Mondială a Animalelor

Mai mult decât vizitarea gratuită a Muzeului Antipa, mâine, de Ziua Mondială a Animalelor

Pentru iubitorii de animale, ziua de mâine, 4 octombrie 2023, poate veni cu un vis împlinit, deoarece pot sărbători Ziua Mondială a Animalelor la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, unde, pe lângă vizitarea expoziției permanente în mod gratuit, există posibilitatea de a participa la un târg de adopții – câini și pisici și de a vedea demostrații de dresaj canin și ecvestru, conform informațiilor publicate de Muzeul „Grigore Antipa” din București.

În ceea ce privește târgul de adopții, ce va avea loc pe peluza Muzeului, Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) și Asociația TNR precizează că patrupedele sunt sănătoase, microcipate, deparazitate, vaccinate și, în funcție de vârstă, sterilizate.

Demonstrațiile de dresaj canin și ecvestru vor fi susținute de Jandarmeria Română.

Pentru vizitatorii mai mici ai Muzeului Antipa va exista și o zonă dedicată pentru exersarea abilităților artisitice, unde vor putea desena, colora animaluțele lor preferate.

Programul activităților:
10.00-19.00 – Vizitarea gratuită a expoziției permanente
10.00-16.00 – Târg de adopții – câini și pisici
10.00-18.00 – Desene colorate cu animale preferate
12.00-18.00 – Demostrații de dresaj canin și ecvestru

Ziua Mondială a Animalelor a luat naștere în urma convenției ecologiștilor din Florența, în anul 1931, și a avut drept scop atragerea atenției asupra creșterii alarmante a numărului speciilor de animale pe cale de dispariție.

În prezent, această zi are menirea de a recunoaște rolul important ocupat de animale atât în natură, cât și în viața oamenilor.
Caii și câinii sunt, de exemplu, unele dintre cele mai afectuoase și loiale animale.

(sursă info și foto : fb muzeulantipa)