Stiri din tulcea

MAE a emis o nouă atenţionare de călătorie pentru românii din Franța

5 aprilie 2023
MAE a emis o nouă atenţionare de călătorie pentru românii din Franța

MAE a emis o nouă atenţionare de călătorie pentru românii din Franța

În condițiile în care, mâine, 6 aprilie 2023, în Franța este prevăzută o nouă grevă generală și vor fi perturbări ale circulației feroviare naționale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) și internaționale (Thalys, Eurostar), Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză.

Și transportul public urban ar putea fi perturbat, în contextul grevei șoferilor din acest sector, precum și din cauza modificării traseelor unor linii de transport, pe fondul demonstrațiilor planificate în orașe.

Autoritățile franceze recomandă cetățenilor să consulte site-urile rețelei locale de transport pentru prognoze ale traficului, precum și site-ul RATP: https://www.ratp.fr/, pentru detalii privind circulația din regiunea pariziană.

Întrucât sindicatele aeroporturilor din Paris (Charles-de-Gaulle și Orly) au anunțat că se vor alătura acțiunii greviste, ca și controlorii aerieni și personalul Air France (FNIC-CGT și CGT Air France), se pot produce și perturbări ale orarului curselor aeriene. Pasagerii Air France vor fi anunțați de eventuale anulări/întârzieri ale zborurilor prin SMS. Detalii privind zborurile sunt disponibile pe site-ul: https://www.parisaeroport.fr/.

Ministerul Afacerilor Externe avertizează că este posibilă prelungirea grevei și după data de 6 aprilie, în anumite sectoare, inclusiv în cel al transportului public.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel:

Consulatul General al României la Paris: +33680713729;
Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;
Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;
Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.
(sursă info și foto : mae.ro)