Stiri din tulcea

Lotul 1 din licitația pentru testele de salivă pentru școli a fost câştigat de trei firme! Una dintre ele vinde haine pentru bărbați!

3 noiembrie 2021
Lotul 1 din licitația pentru testele de salivă pentru școli a fost câştigat de trei firme! Una dintre ele vinde haine pentru bărbați!

Lotul 1 din licitația pentru testele de salivă pentru școli a fost câştigat de trei firme! Una dintre ele vinde haine pentru bărbați!

Trei firme au câștigat Lotul 1 din licitația pentru testele de salivă pentru școli, împărțind între ele 80 de milioane de lei pentru 9 milioane de teste, scrie astăzi în exclusivitate, Edupedu.ro.

Primul lot din licitația pentru testele de salivă care vor fi folosite în școli a fost câștigat de trei firme, potrivit datelor furnizate de Oficiul Național pentru Achiziții Publice pentru Edupedu.ro. Cele mai multe teste din lot, 5 milioane, le va furniza o firmă de modă – Viggo Fashion – care a mai câștigat contracte cu statul în perioada pandemiei.

Celelalte două firme câștigătoare sunt o firmă olandeză – Medpark B.V și Eva Healthcare SRL, de asemenea o firmă care, potrivit presei, a mai câștigat în ultimii doi ani contracte publice.

Cele trei firme împart între ele un lot de 9 milioane de teste, în valoare totală de 80.450.000 lei, astfel:

  • Viggo Fashion International SRL – 5 milioane de teste de salivă
  • MEDPARK B.V. – 3 milioane de teste
  • EVA HEALTHCARE SRL – 1 milion de teste

Mai rămân de atribuit loturile 2 și 3 din cadrul licitației, iar până la finalul acestei săptămâni ar trebui ca și acestea să fie finalizate.

    • Viggo Fashion Internațional SRL are domeniul de activitate principal „comerţ cu amănuntul al îmbrăcămintei, în magazine specializate”, potrivit datelor de la Registrul Comerțului. Compania a avut o evoluție importantă a cifrei de afaceri, potrivit datelor de la Registrul Comerțului. În 2018, cifra de afaceri era de 5,1 milioane de lei, iar în 2020 – 44 de milioane.

Compania a trecut de la o pierdere de de 307 mii de lei în 2018, la un profit de 10 milioane de lei în 2020. Presa a mai scris în trecut despre contractele obținute cu statul de Viggo Fashion, la licitații. Viggo Fashion International SRL, producător de costume şi haine made to mesure pentru bărbaţi, un brand lansat de Ionuţ Marin şi Cătălin Botezatu, a câştigat un contract de 54 mil. lei pentru furnizarea a 500.000 de combinezoane şi un altul în valoare de 33 mil. lei pentru 1,75 milioane de viziere de protecţie, livrarea urmând a se face etapizat pe parcursul a 45 de zile calendaristice, au relatat jurnaliştii de la businessmagazin.ro.

Viggo, un brand a cărui imagine este creatorul de modă Cătălin Botezatu, a îmbrăcat echipa naţională de fotbal la campionatul european de fotbal din 2016. Viggo Fashion International SRL, companie care a câştigat cele 2 contracte pentru echipamente de protecţie, este deţinută de Marin Ionuţ Marius, are un număr mediu de 20 de angajaţi, afaceri de 5,1 mil. lei şi o pierdere de 300.000 de lei în 2018, ultimul an pentru care există date publice disponibile, potrivit platformei confidas.ro, care analizează riscul financiar al firmelor. Compania are ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul al îmbrăcămintei, în magazine specializate.

    • Medpark B.V. – este o companie specializată în echipamente medicale, cu sediul în Olanda (Țările de Jos).
    • Eva Healthcare SRL – are ca domeniu principal de activitate „comerţ cu ridicata al produselor farmaceutice”. De la o cifră de afaceri de 5,2 milioane de lei și un profit de aproape 1,2 milioane de lei în 2018, compania a ajuns la 72 de milioane de lei cifră de afaceri și un profit de 11,4 milioane lei în 2020.

(Sursă info şi foto: edupedu.ro, businessmagazin.ro)