Stiri din tulcea

Locuri disponibile în toate creșele din municipiul Tulcea!

21 octombrie 2021
Locuri disponibile în toate creșele din municipiul Tulcea!

Locuri disponibile în toate creșele din municipiul Tulcea!

Creşele din municipiul Tulcea nu au toate locurile disponibile ocupate în această perioadă, întrucât mulți părinţi preferă să își țină copiii acasă până trece cel de-al patrulea val al pandemiei, a declarat directoarea DAPS Tulcea, Ştefana Zibileanu, relatează Agerpres.

Este pentru prima oară când se înregistrează o asemenea situaţie de la începutul pandemiei, după ce în perioada premergătoare debutului acesteia părinţii reclamau capacitatea insuficientă a creşelor din municipiu.

zibileanu daps tulcea

Dacă o creşă are o capacitate reală de 56 de locuri, dar acum numărul locurilor este de circa 36, în această perioadă prezenţa copiilor în creşe este foarte mică. Avem în jur de 20 de copii pe fiecare creşă. Sunt copii ai căror părinţi sunt carantinaţi sau izolaţi la domiciliu sau care au probleme de sănătate. Părinţii aşteaptă trecerea acestui val

a declarat directoarea Direcției de Asistență și Protecție Socială, Ştefana Zibileanu.

Ultimele date făcute publice de Prefectura judeţului Tulcea arată că 1.080 de persoane se află în izolare, alte 921 de persoane sunt în carantină, iar în ultimele 24 de ore au fost confirmate 147 de cazuri noi de COVID-19.

Incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor active din judeţ este de 6,13 cazuri la mia de locuitori, iar cea din municipiul Tulcea este de 10,96 de cazuri la mia de locuitori.

În momentul de faţă, în municipiul Tulcea, funcţionează patru creșe cu un număr total de 186 de locuri, cărora li se adaugă Centrul de Îngrijire, Supraveghere şi Educaţie Timpurie Sibell care numără 70 de locuri, mai relatează agenția Agerpres.

(Sursă info: agerpres.ro)