Stiri din tulcea

Liber la pescuit pe Lacul Ciuperca, începând cu 1 mai

27 aprilie 2023
Liber la pescuit pe Lacul Ciuperca, începând cu 1 mai

Liber la pescuit pe Lacul Ciuperca, începând cu 1 mai

Perioada de pescuit recreativ pe Lacul Ciuperca din municipiul Tulcea este stabilită în intervalul 1 mai – 31 mai 2023, cu respectarea prevederilor Regulamentului privind pescuitul recreativ în Lacul Ciuperca aprobat prin HCL Tulcea nr. 90/27.04.2016, după cum a anunțat Direcția Întreținere și Administrare Patrimoniu Tulcea.

Taxa de pescuit pe Lacul Ciuperca va fi de 10 lei/zi pentru o persoană, respectiv 5 lei/zi pentru pensionari și se achită anticipat, pe baza Actului de identitate, la casieria DIAP (str. Plugarilor, nr. 2), de luni până joi în intervalul orar 8:00-16:30 și vineri în intervalul orar 8:00-14:00.

Potrivit celor publicate de instituția citată, pescuitul va fi permis între orele 05:00 – 18:00 cu o singură undiță, cu cel mult două cârlige și se poate reține o cantitate maximă de 3kg. de pește.

Tulcenii interesați vor putea pescui pe Lacul Ciuperca doar pe latura de Nord-Vest, din dreptul morii de vânt până spre Casa Albastră, pe o lungime de aproximativ 200 m, marcată și semnalizată cu indicatoare.

La locul de pescuit este obligatorie păstrarea ordinii și curățeniei precum și luarea tuturor măsurilor de prevenire a evenimentelor negative (degradări ale malului, distrugeri de orice fel și alterarea calității apei prin aruncarea de deșeuri)

(surse info, foto : fb diaptulcea.ro, fb stefan.ilie.tulcea)