Lansarea oficială a website-ului comemorativ G. F. Gasser, la Casa Avramide Tulcea

8 iulie 2024 | Cultura
Lansarea oficială a website-ului comemorativ G. F. Gasser, la Casa Avramide Tulcea

Lansarea oficială a website-ului comemorativ G. F. Gasser, la Casa Avramide Tulcea

Website-ul comemorativ al artistului ce a deschis prima galerie de artă privată din România, Günther Forst Gasser, va fi lansat la Tulcea, potrivit celor declarate de fiica artistului, Greta Gasser.

Website-ul memorial a fost realizat de Asociația Culturală Gasser, sprijinit financiar de Maria Chiriță, ultima soție a artistului și Greta Gasser, fiica acestuia și va putea fi accesat de publicul larg la adresa www.ggasser.ro, după data de 12 iulie 2024.

Evenimentul va avea loc în cadrul vernisajului Expoziției Omagiale Gasser la Casa Avramide din Tulcea, realizată de Asociația Culturală Gasser și ICEM Tulcea, pe data de 12 iulie 2024, începând cu ora 17:00, conform comunicatului de presă transmis redacției de Asociația Culturală Gasser.

Asoc Cult Gasser G F Gasser site

Website-ul, creat de Torsten Christensen, un talentat web designer din Marea Britanie, aduce un omagiu vastului univers artistic al renumitului artist Gasser.

Noua platformă digitală include peste 170 de fotografii ale tablourilor artistului, oferind vizitatorilor o incursiune vizuală impresionantă în opera sa. De asemenea, website-ul conține citate ale criticilor de artă, o biografie completă a artistului, fragmente video din diverse expoziții și o bibliografie extinsă, care cuprinde peste 90 de articole, cărți, videoclipuri și resurse de cercetare.

Asoc Cult Gasser site comemorativ

„Website-ul comemorativ Gasser s-a născut din dorința de a promova acest artist excepțional și de a oferi o imagine mai completă a realizărilor acestuia. În urma cercetărilor îndelungate, care au durat peste un an, am descoperit că majoritatea informațiilor legate de artist sunt incomplete sau greșite. De exemplu, acesta a deschis prima galerie de artă privată din România (aprilie 1992), nu doar din Tulcea. De asemenea, acesta a avut peste 80 de expoziții naționale și internaționale, dintre care peste 20 au fost expoziții personale. Vă invităm așadar să descoperiți moștenirea artistă bogată lăsată de acest magician al penelului. Acest website nu ar fi putut fi posibil fără ajutorul multor persoane care care ne-au trimis materiale, lucru pentru care le mulțumim din suflet.”
a declarat, Lect. Univ. Greta Gasser, fiica artistului și președintă a Asociației Culturale Gasser.

Vernisajul Expoziției Omagiale Gasser, găzduit de Casa Avramide din Tulcea, va oferi vizitatorilor nu doar oportunitatea de a explora opera artistului în cadrul expoziției fizice, ci și de a descoperi noile resurse disponibile online. Acest proiect marchează un moment de referință în promovarea și conservarea moștenirii artistice a lui Gasser.

(sursă info și foto : comunicat de presă Asociația Culturală Gasser)

Alte Articole

Multispecies – o nouă expoziție la demisolul Casei Avramide din Tulcea

Multispecies – o nouă expoziție la demisolul Casei Avramide din Tulcea

16 iulie 2024

WASP Studios și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” din Tulcea ne invită la vernisajul expoziției Multispecies, o explorare a relației dintre natură, arte vizuale și ecologie. Deschiderea expoziției Multispecies,…

CISTESTE MAI MULT
DELT’ART Camp 24 – tabără de sculptură și pictură la Satul Pescăresc

DELT’ART Camp 24 – tabără de sculptură și pictură la Satul Pescăresc

3 iulie 2024

De la începutul acestei luni și până pe data de 12 iulie, la Satul Pescăresc Tradițional din Tulcea are loc o tabără de sculptură și pictură intitulată DeltART Camp ,…

CISTESTE MAI MULT