La mulți ani, voluntarilor tulceni, cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntariatului

5 decembrie 2022 | Actualitate
La mulți ani, voluntarilor tulceni, cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntariatului

La mulți ani, voluntarilor tulceni, cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntariatului

Azi, 5 decembrie este Ziua Internaţională a Voluntariatului, ce oferă o șansă pentru organizațiile și persoanele care implică voluntari de a promova voluntariatul, de a-și promova contribuțiile la dezvoltare la nivel local, național și înternațional, potrivit ro.wikipedia.org (enciclopedia liberă).

Ziua Internațională a Voluntarilor este recunoscută și de Organizația Națiunilor Unite (ONU) și prin urmare, oamenii și organizațiile care implică voluntari pot lucra cu agenții guvernamentale, instituții non-profit, grupuri comunitare, mediul academic și sectorul privat.

La nivel local, una dintre organizațiile non-guvernamentale din județ, Asociaţia Centrul European pentru Diversitate, mulțumește tuturor tinerilor talentaţi şi inimoşi din GashkaEUdivers, care , din anul 2006, au contribuit, prin activitatea lor, la consolidarea ideii că, prin iniţiativă şi implicare, nimic nu este imposibil de realizat, după cum scrie pe pagina oficială Centrul EU Divers.

Centrul EU Divers Z Voluntari 5 dec 22

Pentru a marca această zi, organizația a publicat tabloul de onoare al anului 2022, în care apar cei mai activi 9 voluntari ai organizației din acest an : Elia Sultan, Loredana Andrici, Denisa Nistor, Andra Beidaut, Teodor Bătrânac, Mihai Toader, Luca Țincoca, Iulian Constantinescu și Bogdan Stoean.

Centrul EU Divers tablou onoare 2022

Și Crucea Roșie Română – Filiala Tulcea a subliniat, azi, pasiunea și dăruirea voluntarilor ce fac parte din marea familie a Crucii Roșii și care aduc speranță și bunătate în viața oamenilor.
Potrivit celor publicate pe pagina Crucea Roșie Română, fraza care se regăsește în discursul fiecărui voluntar al organizației este : „Când fac voluntariat, simt că aparțin unei familii.”

Crucea Ro Tl Z. Voluntari 5 dec 22
Ziua Internațională a Voluntariatului sau Ziua Internațională a Voluntarilor pentru Dezvoltare Economică și Socială a fost adoptată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în decembrie 1985 și de atunci este sărbătorită în fiecare an în peste 80 de țări.

Pe site-ul Zilei Internaționale a Voluntarilor (IVD) putem vedea circa 150 de povești postate cu fotografii și videoclipuri ale celor ce sărbătoresc această zi în întreaga lume.

( surse info, foto : fb centruleudivers, fb crucearosieromana, fb Crucea Roșie Română – Filiala Tulcea, ro.wikipedia.org, fb unvolunteers )

Alte Articole

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

13 iunie 2024

Un bărbat de 48 de ani, din localitatea Sfântu Gheorghe din județul Covasna, în timp ce se afla la pescuit pe malul brațului Sf. Gheorghe a dispărut în apele Dunării…

CISTESTE MAI MULT
Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

13 iunie 2024

Prohibiția generală pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial pe teritoriul RBDD, stabilită pe o durată de 60 zile, este absolut necesară pentru a permite reproducerea naturală a resursei…

CISTESTE MAI MULT