La începutul săptămânii viitoare se va da startul Festivalului „Peștișorul de Aur”

4 august 2022 | Actualitate
La începutul săptămânii viitoare se va da startul Festivalului „Peștișorul de Aur”

La începutul săptămânii viitoare se va da startul Festivalului „Peștișorul de Aur”

 

Ajuns la cea de-a XXVIII-a ediție, Festivalul-Concurs Internațional de Folclor „Peștișorul de Aur” va începe luni, 8 august, de la ora 18:00, cu Parada portului și dansului popular iar la ora 18:30 este programată Deschiderea Festivalului Internațional de Folclor „Peștișorul de Aur” 2022, pe scena din Piața Civică.

Pentru desfășurarea Paradei portului și dansului popular, în intervalul 18:00 -18:30, circulația va fi închisă, pornind de la Biblioteca Județeană „Panait Cerna”, pe traseul : str. Isaccei – str.Unirii – str.Babadag – str.Dobrogeanu Gherea – str.Păcii – Piața Civică.

Pe lângă spectacolele-concurs și festivitatea de premiere ce vor avea loc în Piața Civică, în a 2-a zi de festival, marți, 9 august, sunt programate și spectacole folclorice în 2 cartiere din oraș și anume la Patinoar, în Cartier Vest și la Terenul de spor din Cartier E3.

Festivalul-Concurs Internațional de Folclor „Peștișorul de Aur” , ajuns în timp o tradiție și un standard de calitate al folclorului național și internațional, este organizat de Primăria Municipiului Tulcea, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea și Palatul Copiilor Tulcea.

Baladele Deltei afis Pestisorul 2022

„Am ajuns, iată, la cea de-a XXVIII-a ediție a acestui festival important pe harta internațională a evenimentelor de gen! De la prima ediție, în 1992, o inițiativă a Ansamblului «Dorulețul», am izbutit ca de la an la an să fim mai exigenți atât în selectarea participanților, cât și în cadrul jurizării.
Ne străduim – și sunt motive clare să considerăm că reușim – să cultivăm gustul publicului pentru autentic și tradiție.
De asemenea, participanții la festival (fie aceștia din țară sau de peste hotare) fac cunoștință cu frumusețile Deltei Dunării.
Suntem încredințați că pentru toată lumea – participanți și spectatori, deopotrivă – «Peștișorul de Aur» va fi și în acest an o mare sărbătoare!”,

a declarat prof. ȘtefanComan, managerul Ansamblului Artistic „Baladele Deltei”.

De peste hotare vor sosi ansambluri din : Bulgaria, Serbia, Macedonia, Mexic, Africa de Vest, Nepal, Turcia și Ucraina, iar din România vom avea ansambluri din județele: Botoșani, Bihor, Brăila,Cluj, Gorj, Iași, Olt, Prahova, Suceava, Satu Mare, Vaslui, Tulcea.

Juriul acestei ediții va fi format din:
Președinte: Prof. dr MARIA TĂNASE MARIN, interpret, producător șirealizator de emisiuni TV, cercetător în muzica de folclor.

Carmen Olaru- jurnalist senior la TVR Iași, realizator TV, nume recunoscut în lumea presei de după anii ’90, cu o carieră impresionantă, de aproape 30 de ani, în televiziune și nu numai.

Costică Bălărău – maestru coregraf, unul dintre cei mai cunoscuțiprofesioniști ai dansului popular și recunoscut ca atare nu doar în județulOlt și în țară, dar și în plan internațional.

Ioan Simionca- maestru coregraf și specialist în comunicare, are o activitate prodigioasă în domeniul cultural, domeniu în care a activat mai bine de trei decenii.

Petre Șușu – maestru coregraf și manager al Ansamblul ArtisticProfesionist ”Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași.

Valentin Rău – maestru coregraf, directorul Casei de Cultură aSindicatelor “Nicolae Iorga” Botoşani, o experiență vastă în promovarea și valorificarea folclorului românesc

Ștefan Coman, -maestru coregraf, manager al Ansamblului ArtisticProfesionist ”Baladele Deltei”, director al Festivalului – Concurs Internațional de Folclor ”Peștișorul de Aur”.

Programul Festivalului Internațional de Folclor „Peștișorul de Aur”,ediția a XXVIII-a:

Luni , 8 august
ora 18:00 – Biblioteca Județeană „Panait Cerna”ü Parada portului și dansului popular
ora 18:30 – Piața Civică – Deschiderea Festivalului Internațional deFolclor „Peștișorul de Aur”, ediția a XXVIII- a
ora 19:30 – Scena din Piața Civică – Spectacol – Concurs

Marți, 9 august
ora 18:00 – Cartier Vest – Patinoar – Spectacol folcloric
– Cartier E3 –Terenul de sport- Spectacol folcloric
ora 19:30 – Piaţa Civică – Spectacol – Concurs

Miercuri, 10 august
ora 19:30 – Piața Civică – Spectacol – Concurs

Joi, 11 august
ora 19:30 – Piața Civică – Festivitatea de premiere și spectacolul de gală

(sursă info și foto : comunicat Ansamblul Artistic „Baladele Deltei”)

Alte Articole

Reabilitarea străzii Mahmudiei din municipiul Tulcea implică atât doborârea cât și plantarea unor arbori

Reabilitarea străzii Mahmudiei din municipiul Tulcea implică atât doborârea cât și plantarea unor arbori

17 iunie 2024

Reabilitarea străzii Mahmudiei din municipiu  necesită lucrări de doborâre a unor arbori și pentru siguranța și eficiența acestor intervenții, este necesară oprirea circulației, a anunțat, încă de săptămâna trecută, Primăria…

CISTESTE MAI MULT
Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

13 iunie 2024

Un bărbat de 48 de ani, din localitatea Sfântu Gheorghe din județul Covasna, în timp ce se afla la pescuit pe malul brațului Sf. Gheorghe a dispărut în apele Dunării…

CISTESTE MAI MULT