Stiri din tulcea

Județul Tulcea este vizat de două coduri portocalii de furtuni!

6 august 2021
Județul Tulcea este vizat de două coduri portocalii de furtuni!

Județul Tulcea este vizat de două coduri portocalii de furtuni!

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată valabile pentru județul Tulcea de azi de la ora 10.00 și până mâine la ora 10.00, transmite ISU Delta Tulcea!

1. AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU 🟧
Interval de valabilitate: 06 august, ora 10:00 – 06 august, ora 19:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții
În Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei și în cea sudică a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe alocuri 50…60 l/mp.

2. AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU 🟧
Interval de valabilitate: 06 august, ora 19:00 – 07 august, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții
În Dobrogea vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe alocuri 50…60 l/mp.
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

RECOMANDĂRI ISU Delta Tulcea:
Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului FII PREGĂTIT (https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.