Stiri din tulcea

Județele Tulcea și Constanța, vizate de un cod galben de ninsori și vânt!

15 decembrie 2021
Județele Tulcea și Constanța, vizate de un cod galben de ninsori și vânt!

Județele Tulcea și Constanța, vizate de un cod galben de ninsori și vânt!

ANM avertizează că din această seară de la ora 20.00 și până mâine la ora 14.00 vom avea parte de un cod galben de precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare și intensificări ale vântului!

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

galbenCOD GALBEN

Interval de valabilitate: 15 decembrie, ora 20:00 – 16 decembrie, ora 14:00
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare și intensificări ale vântului

Zone afectate: Dobrogea

     În intervalul menționat în Dobrogea vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ (10…15 l/mp) și local se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze de 40…45 km/h. Pe litoral precipitațiile vor fi mixte, iar rafalele vor atinge 50…60 km/h.

Totodată, regiuni din ambele județe mai sunt vizate de un cod galben de vânt, valabil până azi la ora 17:00.

In zona : Județul Constanta: zona de litoral;
Județul Tulcea: zona de litoral;

Se vor semnala : intensificări temporare ale vântului, cu rafale ce vor depăși 55 – 60 km/h

RECOMANDĂRI:

✅ Înainte de a pleca la drum, cetățenii sunt sfătuiți să-și echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, săculeț cu nisip, lopată etc.), să se asigure că rezervorul de combustibil este plin, iar sistemul de încălzire funcționează eficient.
✅ Totodată, pentru siguranța lor, le recomandăm acestora să evite pornirea la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică.
✅ În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să evite deplasările și să se adăpostească în locuințe sau alte spații închise care le asigură protecția.
✅ Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate, care ar putea fi doborâți.

ℹ️Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Sursă info și foto: meteoromania.ro, comunicat ISU Delta Tulcea