Stiri din tulcea

Joi, 2 decembrie, prima zi în care testele de salivă vor fi administrate elevilor

24 noiembrie 2021
Joi, 2 decembrie, prima zi în care testele de salivă vor fi administrate elevilor

Joi, 2 decembrie, prima zi în care testele de salivă vor fi administrate elevilor

Primul termen de livrare în şcoli a testelor de salivă este 24 noiembrie, iar următoarele pe 2 şi 9 decembrie, a anunţat, miercuri, ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, relatează Agerpres.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a semnat contractele subsecvente, a semnat patru contracte subsecvente, are în curs de semnare alte patru contracte subsecvente. Informarea am primit-o chiar în această dimineaţă. Conform acestor contracte, primul termen de livrare este astăzi, 24 noiembrie. Următoarele termene de livrare sunt 2 şi 9 decembrie. Livrarea se face eşalonat, în aşa fel încât să ajungă aceste teste în şcoli, am fost asigurat că în termen de 24 de ore

a declarat Cîmpeanu, la Palatul Parlamentului.

cimpeanu audiere

El a adăugat că livrarea la IGSU se va putea face doar pe 25 noiembrie, din cauza transportului internaţional.

Astăzi de dimineaţă, am primit informaţia că livrarea, din motive ce ţin de transportul internaţional, se va putea face la IGSU doar mâine, 25 noiembrie. Este o zi de întârziere faţă de termenul pe care IGSU l-a impus în contractul cu furnizorul

a mai declarat ministrul Sănătății.

El a adăugat că, având în vedere minivacanța din 29 noiembrie – 1 decembrie, „joi, 2 decembrie va fi prima zi în care aceste teste vor fi folosite în școli”.

Ministerul Sănătății a transmis încă de vinerea trecută noua instrucțiune legată de testele pe bază de salivă, care vor fi administrate fie acasă de părinții elevilor, înainte de școală, fie la școală, de către cei responsabili. Testele se vor face de două ori pe săptămâna, în zilele de luni și joi.

Vezi aici documentul cu instrucțiunea MS privind testele de salivă:document-2021-11-19-25191271-0-instructiune-procedura-teste-saliva-19-nov(1)

(Sursă info și foto: agerpres.ro, hotnews.ro, foto test:edupedu.ro)