Jandarmul tulcean Sorin Andrici și-a depășit recordul personal la Ultramaratonul din Italia

20 martie 2023 | Sport
Jandarmul tulcean Sorin Andrici și-a depășit recordul personal la Ultramaratonul din Italia

Jandarmul tulcean Sorin Andrici și-a depășit recordul personal la Ultramaratonul din Italia

Pe lângă faptul că jandarmul Sorin Andrici, ce a reprezentat România la Campionatul Mondial de Ultramaraton 6 zile din Italia, s-a clasat pe locul 5 la categorie, sportivul tulcean a reușit să-și depășească recordul personal, îndeplinindu-și obiectivul lui principal de „a da tot ce este mai bun”, conform buletinului informativ remis redacției de Iandarmeria Tulcea.

Campionatul Mondial de Ultramaraton 6 zile din Italia s-a desfășurat în perioada 12-18 martie 2023 și a adus la start concurenți din peste 16 țări.

În cele 6 zile, plt.adj.șef Sorin Andrici a alergat 582 km, reușind să se claseze pe locul 18 la general, în ciuda vremii nefavorabile și a unei răceli cu care a început acest ultramaraton.

Nu a fost o competiție ușoară, vremea fiind nefavorabilă, iar traseul, reprezentat de o buclă având distanța de 1077,64 metri, ce trecea printr-o pădure, era amplasat pe o fostă mlaștină, ceea ce a însemnat foarte multă umezeală în atmosferă.
Chiar dacă noaptea, temperatura nu a urcat la mai mult de 4 grade, fiind mai tot timpul vânt și ploaie, iar starea de sănătate a lui Sorin Andrici nu a fost bună din cauza unei răceli cu care a început acest ultramaraton, efortul maxim, voința, psihicul puternic și susținerea colegilor și a celor apropiați l-au motivat pe Sorin să nu abandoneze și să ajungă la final.
A alergat chiar și noaptea, având crampe musculare, dureri și frisoane, reușind să se odihnească doar 1-2 ore.
El a știut încă de la început că o astfel de competiție îi va pune la încercare atât psihicul, cât și fizicul la maxim, astfel că antrenamentele desfășurate înainte de competiție atât ziua, cât și noaptea, în condiții de ploaie, ninsoare și frig au dat roade.
Curajul, motivația, dar și sprijinul soției sale care a fost lângă el necondiționat, având rol de nutriționist, maseur, psiholog, dar și medic au fost cele care l-au ținut, de asemenea, pe traseu timp de 6 zile.

,,Chiar dacă au fost momente grele, psihicul a învins! Sunt mândru că am reprezentat România și bineînțeles Jandarmeria Română la această competiție sportivă importantă din Italia și că am venit acasă și pot spune la sfârșitul celor 6 zile de alergare: misiune îndeplinită cu succes!”
– Sorin Andrici

În vârstă de 48 de ani, jandarmul a fost singurul român ce a reprezentat țara noastră  la masculin, fiind la a doua sa competiție de 6 zile din carieră.

Prima sa competiție de alergare de 6 zile a fost anul trecut la Ultramaraton Transylvania 6 Days ( cea mai lungă competiție de ultramaraton care s-a organizat în România), unde a reușit să alerge 576 km.

IJJ Sorin Andrici palmares mart 23

În plus, tot anul trecut, jandarmul tulcean a obținut pentru a treia oară titlul de Iron Man la competiția sportivă internațională Triatlon Iron Man ce s-a desfășurat la Oradea și care a reunit competitori din țară și din străinătate.
Triatlon IronMan a constat în parcurgerea următoarelor probe: 3.800 m înot, 180 kmciclism, 42.2 km alergare, fără oprire, în termenul limită de 16 ore. Jandarmul a reușit să termine celetrei etape ale acestui concurs în 12h și 05 min.

Felicitări !

(sursă info și foto : buletin informativ IJJ Tulcea

Alte Articole

Primul Gravity Park pentru tinerii tulceni, inaugurat la final de săptămână

Primul Gravity Park pentru tinerii tulceni, inaugurat la final de săptămână

29 mai 2024

  Inaugurarea primului parc pentru sporturi urbane, dar și activități creative și relaxare, construit în municipiul Tulcea, GRAVITY PARK, va avea loc în acest final de săptămână, activitățile dedicate acestui…

CISTESTE MAI MULT
Karatiști din 7 județe și din R. Moldova, la Tulcea, pentru „The Little Samurai’s Challenge Cup” 2024

Karatiști din 7 județe și din R. Moldova, la Tulcea, pentru „The Little Samurai’s Challenge Cup” 2024

27 mai 2024

  La cea de-a III-a ediție a concursului „The Little Samurai's Challenge Cup", ce a avut loc sâmbătă, 25.05.2024, în sala de sport multifuncțională „Iulian Daniel Pohariu" Tulcea s-au înscris…

CISTESTE MAI MULT