Stiri din tulcea

Jandarmul tulcean Sorin Andrici a stabilit un nou record pentru România în Spania

18 martie 2024
Jandarmul tulcean Sorin Andrici a stabilit un nou record pentru România în Spania

Jandarmul tulcean Sorin Andrici a stabilit un nou record pentru România în Spania

Sorin Andrici, poate cel mai cunoscut jandarm tulcean, a reușit să spulbere recordul pentru România la Backyard ultra Extremadura, competiția sportivă ce a avut loc în acest weekend în oraşul La Parra, Spania, făcându-și astfel cel mai frumos cadou, pentru ziua sa de naștere, pe care o sărbătorește azi, 18 martie, după cum ne-a transmis Jandarmeria Tulcea.

La competiție s-au adunat la start peste 100 de concurenți iar jandarmul tulcean a reușit să se claseze pe locul II, după ce a alergat timp de 41 de ore, pe un traseu ce a presupus parcurgerea unei bucle de 6,7 Km în mod repetat în maxim 60 de minute, demonstrând astfel că este unul dintre cei mai buni alergători.

Potrivit celor declarate de Sorin Andrici, cele două obiective de îndeplinit în acest concurs au fost chiar ca la finalul competiției să se afle printre primii doi participanți și să doboare recordul României :

,, Backyard ultra Extremadura a reprezentat o provocare pentru mine și un prilej de a acumula exeperiență în astfel de competiții.
Am luat startul, având două obiective de îndeplinit: la finalul competiției, să mă aflu printre primii doi și să dobor recordul României la această competiție.
A fost o cursă foarte grea și o luptă dură pentru titlu, însă mă bucur că astăzi, chiar de ziua mea, când împlinesc 49 de ani, am reușit să ating cele două obiective fixate de mine.

Alături de mine a fost soția mea care a avut grijă de starea mea fizică pe timpul concursului, dar și tulcenii și prietenii mei din țară care m-au încurajat prin mesajele transmise să nu renunț și să am încredere în forțele mele! Țin să menționez că toate mesajele de încurajare au contribuit la rezultatele mele din această zi.

Mulțumesc Jandarmeriei Tulcea pentru susținere! Mulțumesc antrenorului meu de la Aqua Vita Delta Tulcea Triatlon, domnul Mihai Ivanov!

Mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături în aceste zile!”,
a transmis Sorin Andrici.

Traseul de la Backyard ultra Extremadura este cunoscut pentru gradul de dificultate, cu o diferență de nivel de 150 m și urcări dure, o porțiune cu frânghie, poteci extrem de înguste, pietre, rădăcini, iar la final, o coborâre abruptă pe străduțele orașului La Parra.

Backyard ultra Extremadura Il gatto

(surse info, foto : buletine informative IJJ Tulcea, fb Backyard-Ultra-La-Parra)