Stiri din tulcea

Jandarmii tulceni, solicitați recent într-un caz de violență în școală

17 noiembrie 2023
Jandarmii tulceni, solicitați recent într-un caz de violență în școală

Jandarmii tulceni, solicitați recent într-un caz de violență în școală

Reprezentantul unei școli din municipiul Tulcea a sesizat jandarmii tulceni, aflați în misiune de patrulare, cu privire la faptul că în unitatea școlară s-a produs o agresiune fizică între doi elevi, mai exact un elev și-a lovit o colegă în zona capului iar aceasta a avut nevoie de îngrijiri de specialitate, conform unui buletin informativ IJJ Tulcea.

Având în vedere aspectele semnalate, jandarmii s-au deplasat în zona indicată și au intervenit pentru aplanarea conflictului produs între cei doi elevi.
În urma verificărilor efectuate, elevul, în vârstă de 14 ani a recunoscut că și-a lovit colega în zona capului cu palma înainte de ora de curs, însă a precizat că a confundat-o cu un alt elev cu care avusese un conflict verbal, deoarece aceasta purta o glugă pe cap atunci când s-au întâlnit pe holul școlii.

Pentru eleva vătămată, tot în vârstă de 14 ani, ce acuza dureri în zona capului, a fost solicitat un echipaj medical .

Jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

În acest context, Jandarmeria Tulcea a transmis că desfășoară activități preventiv-educative în unitățile școlare din municipiu și județ cu scopul reducerii violenței în școli și adoptării unui comportament bazat pe respect reciproc atât în școală, cât și în apropierea unităților școlare, siguranța elevilor reprezintând o prioritate pentru instituție.

(surse info, foto : buletin informativ IJJ Tulcea, fb jandarmeriatulcea)