Stiri din tulcea

Jandarmii tulceni, la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale și a minivacanței de 1 Mai

30 aprilie 2021
Jandarmii tulceni, la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale și a minivacanței de 1 Mai

Jandarmii tulceni, la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale și a minivacanței de 1 Mai

În perioada 30 aprilie – 03 mai a.c., peste 160 de jandarmi vor fi la datorie cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale și a minivacanței de 1 Mai. Jandarmii tulceni vor intensifica misiunile de patrulare pe raza municipiului și județului Tulcea, independent și în cooperare cu Poliția, pentru a menține ordinea și liniștea publică cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale și a minivacanței de 1 Mai. În această perioadă, jandarmii vor fi prezenți în mijlocul tulcenilor și vor asigura măsurile necesare, astfel încât manifestările religioase și activitățile recreative să se desfășoare în condiții de siguranță.

În Vinerea Mare, jandarmii vor fi alături de credincioși la slujbele dedicate Deniilor, executând misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat în zona lăcașurilor de cult pe timpul oficierii slujbelor religioase.

În noaptea de Înviere, jandarmii vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică în cooperare cu Poliția, pe timpul oficierii slujbelor de înviere, în zona lăcaşelor de cult din municipiul Tulcea, oraşele Babadag şi Măcin precum şi în zona mânăstirilor Saon, Cocoş, Halmyris şi Celic-Dere.
Reamintim faptul că în noaptea Învierii Domnului, circulația persoanelor în afara gospodăriei este permisă între orele 22:00 și 05:00 dimineața numai pentru deplasarea la slujbele religioase.
Recomandăm cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să evite aglomerația și să respecte măsurile de protecție sanitară.

De asemenea, jandarmii vor intensifica misiunile de patrulare pe raza municipiului și județului Tulcea, pentru a menține ordinea și liniștea publică în zona locurilor de agrement având ca obiectiv prioritar prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în domeniul legislaţiei privind activitatea de picnic, protecţia mediului înconjurător, respectarea normelor de convieţuire socială.

Jandarmeria Tulcea recomandă cetățenilor:
– să respecte ordinea publică
– să adopte un comportament civilizat
– să aprindă focul doar în locurile special amenajate și să îl supravegheze în permanență
să arunce deșeurile doar în locurile special amenajate pentru a nu dăuna mediului înconjurător
– să lase curat locul în care au făcut picnic
– să evite aglomerația
– să respecte măsurile de protecție sanitară
– să respecte distanțarea fizică
– să evite conflictele de orice natură
– să evite consumul excesiv de băuturi alcoolice
– să apeleze, în caz de urgență, numărul unic 112

Misiunile vor fi executate în cooperare cu celelalte instituții cu atribuții pe linia ordinii și siguranței publice.

Jandarmeria Tulcea urează tuturor tulcenilor un Paște Fericit! Fie ca Lumina Învierii să vă umple sufletul de credință și speranță!