Stiri din tulcea

Jandarmii tulceni au surprins (alți) 3 tineri consumând „vegetale interzise”

10 ianuarie 2023
Jandarmii tulceni au surprins (alți) 3 tineri consumând „vegetale interzise”

Jandarmii tulceni au surprins (alți) 3 tineri consumând „vegetale interzise”

Trei tineri, cu vârste cuprinse între 22 și 23 ani, au fost surprinși de un echipaj de jandarmerie în timp ce consumau produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Ieri seară, în jurul orei 22.30, cei 3 tineri, cu un comportament agitat, au fost observați de jandarmii tulceni și prin urmare s-a impus legitimarea și controlul corporal preventiv, moment în care în rucsacul unuia dintre tineri s-a găsit un dispozitiv de mărunțit (grinder) ce prezenta urme vegetale, potrivit informațiilor transmise de Jandarmeria Tulcea.

Tinerii au declarat că tocmai confecționaseră o țigaretă din resturi vegetale interzise, pe care o consumau și au recunoscut faptul că la vederea jandarmilor, au aruncat restul de țigară rămas, ce a fost descoperit de forțele de ordine.

În consecință, jandarmii au întocmit documentele de sesizare conform prevederilor procedurale, pe care le-au înaintat, împreună cu probele găsite, autorităților competente pentru efectuarea cercetărilor.

Tot ieri seară, în jurul orei 19.30, jandarmii tulceni au răspuns unei solicitări privind o amenințare cu cuțit ce s-a produs într-un supermarket din municipiu.

IJJ Tl amenintare briceag ian 23

Un agent de pază, aflat în timpul serviciului, la un supermarket dintr-un cartier din municipiu, a sunat la 112 pentru a reclama faptul că un bărbat l-a amenințat cu un briceag.

Când au ajuns la fața locului, jandarmii au luat legătura cu apelantul, care a declarat că a avut un conflict verbal cu doi tineri, iar unul dintre ei, la un moment dat, i-a arătat un briceag, amenințându-l că îl va aștepta după terminarea programului.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificat un tânăr în vârstă de 19 ani și a fost găsit un briceag aruncat lângă o mașină din apropiere.
Tânărul a declarat că prietenul lui este cel care l-a amenințat pe agentul de pază și că acesta a fugit de la fața locului, aruncând briceagul.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvâșirii infracțiunii de amenințare.

(surse info și foto: buletine informative IJJ Tulcea)