Stiri din tulcea

Jandarmii tulceni, alături de elevi de la Școala Gimnazială I.L. Caragiale din municipiu

16 februarie 2023
Jandarmii tulceni, alături de elevi de la Școala Gimnazială I.L. Caragiale din municipiu

Jandarmii tulceni, alături de elevi de la Școala Gimnazială I.L. Caragiale din municipiu

Azi a avut loc o nouă activitate de prevenire în școli organizată de Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea.
A fost rândul elevilor din clasa a VII-a de la Școala Gimnazială I.L. Caragiale din municipiul Tulcea să primească vizita oamenilor legii, potrivit informațiilor publicate de Jandarmeria Tulcea.

În cadrul activităților preventiv-educative, au fost aduse în atenția elevilor teme care subliniază prevenirea violenței în mediul școlar, necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, informarea cu privire la prevenirea și combaterea fenomenului de bullying în rândul elevilor, dar și răspunderea juridică a minorilor.

Accentul a fost pus pe necesitatea eliminării oricăror forme de violență și căutarea unor soluții pentru problemele cu care elevii se pot confrunta.

Elevii au oferit un feed-back pozitiv și au fost încurajați să dialogheze în vederea soluționării problemelor cu care aceștia se confruntă, fiindu-le prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta şi în apropierea unităţilor şcolare, dar și cauzele producerii acestora.

Activitățile s–au organizat cu scopul reducerii violenței în școli, a prevenirii unor comportamente antisociale ale copiilor, care pot fi săvârșite în școală sau în apropierea unităților școlare, dar a oferit elevilor și posibilitatea familiarizării cu misiunile specifice desfășurate de jandarmi.

Jandarmeria Tulcea transmite că astfel de activități vor continua și în alte unități școlare din municipiul și județul Tulcea.

(sursă info și foto : fb jandarmeriatulcea)