ISU Tulcea avertizează în legătură cu accidentele navale produse în județ, în ultima perioadă

13 octombrie 2023 | Actualitate
ISU Tulcea avertizează în legătură cu accidentele navale produse în județ, în ultima perioadă

ISU Tulcea avertizează în legătură cu accidentele navale produse în județ, în ultima perioadă

 

O situație de urgență generată de producerea unui accident naval s-a produs ieri, 12 octombrie, pe raza localității Mila 23, comuna Crișan, dar, din fericire, a fost vorba de un exercițiu organizat de ISU Delta Tulcea, dar în ultima perioadă, pe raza județului Tulcea au existat asemenea accidente care, de cele mai multe ori, s-au soldat cu pierderi de vieți omenești, subliniază instituția tulceană într-un buletin informativ transmis cu această ocazie.

Prin urmare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea recomandă tuturor conducătorilor de ambarcațiuni să manifeste prudență maximă, pentru a evita producerea unei situații de urgență similară.

Acesta este scenariul excercițiului ce a avut loc ieri, în Mila 23 :

În data de 12.10.23, în jurul orei 11:00, s-a produs o situație de urgență generată de producerea unui accident naval, pe raza localității Mila 23, comuna Crișan.
Conform planului de intervenție, un echipaj de stingere și un echipaj SMURD, din cadrul Pichetului de pompieri Nave Operative Crișan s-au deplasat în timp operativ către locul de producere a accidentului.
La fața locului au fost dislocate și forțe din cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Crișan, Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, Autoritatea Navală Română și Administrația Fluvială a Dunării de Jos.
La sosirea echipajelor de intervenție, acestea au constat că este vorba despre un accident naval, în care au fost implicate patru persoane, dintre care o persoană cu atac de panică, o persoană cu multiple traumatisme și două persoane dispărute.
Persoana rănită a fost preluată de către echipajul SMURD, care i-a acordat primul ajutor medical calificat.
Fiind vorba și de două persoane dispărute, pentru a demara căutările, a fost solicitat, în sprijin și un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, cu o ambarcațiunea SAR tip Targa.
În urma executării misiunilor de căutare, persoanele au fost găsite în viață, acesta fiind un caz fericit, și transportate către punctul de acordare a primului ajutor medical de la nivelul ambulanței SMURD, suferind de o ușoară hipotermie.
Pe timpul intervenției a fost solicitat și sprijinul echipajelor din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Tulcea și Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea.
Totodată, scenariul exercițiului a fost unul complex, incluzând și elemente surpriză, cum ar fi izbucnirea unui incendiu produs în urma unui scurtcircuit electric la instalația ambarcațiunii dar și scurgeri de combustibil, pentru a testa capacitatea de adaptare a forțelor de intervenție la situații neprevăzute.

Cu această ocazie, ISU Tulcea multumește pentru participare tuturor forțelor implicate și voluntarilor care și-au luat rolul de victimă în serios, pentru ca acest exercițiu să fie cât mai apropiat de o situație reală.

(sursă info, foto și video: buletin informativ ISU Tulcea)

Alte Articole

Rezerve de apă oferite șoferilor de camioane din zona PTF Isaccea

Rezerve de apă oferite șoferilor de camioane din zona PTF Isaccea

12 iulie 2024

În condițiile în care, pentru zona continentașă a Dobrogei Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod Portocaliu cu val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat, voluntarii…

CISTESTE MAI MULT
Urmează alte zile de caniculă – fii pregătit !

Urmează alte zile de caniculă – fii pregătit !

12 iulie 2024

În contextul în care canicula nu ne va părăsi așa de repede iar prognozele anunță chiar noi creșteri ale temperaturilor maxime, este important să fim pregătiți și cum chiar pentru…

CISTESTE MAI MULT