Stiri din tulcea

ISU Delta Tulcea ne transmit ”Sărbători liniștite !” dar și câteva recomandări importante

21 aprilie 2022
ISU Delta Tulcea ne transmit ”Sărbători liniștite !” dar și câteva recomandări importante

ISU Delta Tulcea ne transmit ”Sărbători liniștite !” dar și câteva recomandări importante

Peste câteva zile vom sărbători sfintele sărbători pascale și cum creștinii urmează să participe la diverse manifestări religioase în această perioadă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea recomandă enoriașilor să nu blocheze cu autoturismele căile de acces, să utilizeze cu atenție lumânările, să nu le amplaseze în apropierea materialelor ușor combustibile iar după încheierea slujbei să nu lase lumânările și candelele, aprinse și nesupravegheate.

În lăcașurile de cult trebuie să se menţină uşile de acces/evacuare în poziţie deschisă în mod obligatoriu pe timpul slujbelor religioase cu public numeros. În condiţiile unui număr foarte mare de participanţi se recomandă organizarea slujbelor religioase în aer liber.

Odată ce ajungeți acasă cu sfânt lumină, nu lăsați candela ori lumânările aprinse nesupravegheate!
În cazul în care sunteți martorii unui eveniment nedorit, sunați de îndată la numărul unic de urgență 112 și transmiteți cât mai clar date despre manifestarea acestuia și locația exactă.

Peste 70 de pompieri militari tulceni vor fi zilnic la datorie! Vor monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren, iar la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Echipajele de salvatori care încadrează peste 19 mijloace tehnice de intervenție sunt pregătite să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

De asemenea, în ultima perioadă, colegii de la Inspecția de Prevenire au efectuat un număr de 22 controale la operatorii economici unde se preconizează a se înregistra o afluență mare de persoane. Au fost aplicate 4 avertismente și o amendă de 2500 de lei pentru nefunționarea corpurilor de iluminat de securitate pentru evacuarea utilizatorilor.

De asemenea, în colaborare cu IPJ Tulcea, inspectorii ISU Tulcea au efectuat un control la o unitate de alimentație publică unde s-au aplicat 4 avertismente și o amendă de 2500 de lei pentru blocarea căilor de evacuare.

În ceea ce privesc lăcașurile de cult colegii au efectuat 22 de controale cu scopul principal de informare și prevenire. Au fost aplicate 25 de avertismente.

Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al judetului Tulcea vă urează sărbători liniștite alături de cei dragi!

(sursă : informare de presă ISU Delta Tulcea)