Stiri din tulcea

ISJ Tulcea: Testele de salivă vor fi făcute acasă

2 decembrie 2021
ISJ Tulcea: Testele de salivă vor fi făcute acasă

ISJ Tulcea: Testele de salivă vor fi făcute acasă

Preşcolarii şi şcolarii din judeţul Tulcea vor face acasă testele antigen de salivă pentru depistarea noului coronavirus, a declarat, astăzi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Tulcea.

Inspectoratul a primit la finalul săptămânii trecute o primă tranşă de teste antigen pe bază de salivă şi le-a distribuit tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţ, urmând ca astăzi și mâine să fie predate copiilor care vor fi testaţi acasă, începând de luni.

Potrivit ultimelor date de la ISJ Tulcea, în acest an școlar sunt înscriși 4618 de preșcolari tulceni și 24003 de elevi în 142 de unități școlare.

pavel viorica isj tulcea 1

Consiliul de Administraţie al fiecărei unităţi de învăţământ au hotărât ca testarea copiilor, respectiv a elevilor să fie efectuată la domiciliul acestora, sub supravegherea părinţilor sau tutorilor legali. Dacă se administrează de către părinţi sau în prezenţa părinţilor, în mod evident, nu mai necesită acordul expres al acestora. Joi şi vineri vor fi organizate şedinţe cu părinţi în vederea comunicării deciziei Consiliului de Administraţie cu privire la modul de testare a copiilor cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din probă de salivă, precum şi în scopul informării părinţilor pentru a-i informa și convinge cu privire la necesitatea şi importanţa testării pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 (…).

a declarat, pentru Radio Delta, inspectorul școlar general al ISJ Tulcea, Viorica Pavel.

62.500 teste au fost distribuite deja școlilor și grădinițelor din județ. Acestea sunt suficiente doar pentru săptămâna viitoare.

Deja am fost anuntați că vor veni și alte teste pentru cealaltă săptămână. Consiliul de Administraţie al fiecărei unităţi de învăţământ vor continua să decidă modalitatea în care vor fi folosite. Dacă nu se face acasă, se va face la școală sau grădiniță. Fiecare diriginte, învățător, educator sau cadru didactic va purta discuții cu părinții, astfel încât testele să fie aduse la unitatea școlară corect făcute. În cazul în care ies neconcludent, indiferent că sunt făcute acasă sau la unitatea de învățământ, se anunță Direcția de Sănătate Publică Tulcea care va aplica test antigen PCR, iar până la efecturea lui copilul stă acasă.

În cazul în care există părinți care refuză să își testeze copiii cu aceste teste de salivă non-invazive, Consiliul de Administraţie al fiecărei unităţi de învăţământ va lua o hotărâre cu privire la aceste cazuri.

a mai declarat, pentru Radio Delta, inspectorul școlar general al ISJ Tulcea, Viorica Pavel.