Stiri din tulcea

Investiții de peste 100 de milioane lei în Aeroportul Tulcea

6 august 2021
Investiții de peste 100 de milioane lei în Aeroportul Tulcea

Investiții de peste 100 de milioane lei în Aeroportul Tulcea

Aeroportul Delta Dunării Tulcea se află într-un amplu proiect de modernizare demarat de Consiliul Județean Tulcea. În cadrul ședinței ordinare din luna iulie, consilierii județeni au aprobat documentația tehnică pentru „Modernizare și extindere terminal pasageri. Modernizarea platformei de îmbarcare – debarcare și a căii de rulare Alfa (construite în 1973). Construire platformă dedicată activităților de degivrare / antigivrare aeronave”.

Valoarea totală a proiectului este de peste 144 milioane de lei, mai exact 144.141.948,12 cu TVA. Însă pot apărea sume noi de cheltuit, din cauza cheltuielilor conexe de pe durata implementării proiectului, sume care potrivit Consiliului Județean Tulcea vor fi asigurate din bugetul aeroportului.

Investiția va fi propusă spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 2 Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient.

Concret, este vorba despre lucrări la terminalul de pasageri, la drumurile de acces, dar și parcări pentru autoturisme, extinderea platformei de îmbarcare-debarcare, amenajarea suprafeței nivelate a benzii căii de rulare și la suprafața de deservire a echipamentelor handling.

Durata de implementare a proiectului este de 23 de luni, din care durata de execuție a lucrărilor este de 20 de luni și durata realizării proiectului tehnic este de trei luni.