Stiri din tulcea

Intervenție pirotehnică, azi, pe brațul Chilia

8 aprilie 2024
Intervenție pirotehnică, azi, pe brațul Chilia

Intervenție pirotehnică, azi, pe brațul Chilia

 

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 09:00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „DELTA” al județului Tulcea a fost alertat de către un echipaj al Poliției de Frontieră că pe brațul Chilia ( în dreptul km fluvial 113) în apropiere de localitatea Pătlăgeanca a fost identificat un obiect metalic sferic ce ar semăna cu o mină marină.

ISU Tl Interventie pirotehnica pe bratul Chilia Veche 8 apr 24

Imediat după primirea informației, a fost activată echipa pirotehnică ISU Tulcea în vederea deplasării la fața locului, iar conducerea Inspectoratului, prin Centrul Operațional, a informat instituțiile abilitate să intervină.

De asemenea, a fost informată și Căpitănia Tulcea pentru a aduce la cunoștință ambarcațiunilor din zonă ori celor care urmează să tranziteze sectorul naval al Brațului Chilia despre existența obiectului și pentru acordarea unei atenții sporite.

Echipajul pirotehnic a identificat obiectul în dreptul km. fluvial 113-114, iar împreună cu un echipaj al Poliției de Frontieră asigură măsuri de monitorizare și prevenire a unor evenimente până la ajungerea unei echipe de scafandri pirotehnicieni din cadrul Ministerului Apărării Naționale care urmează să identifice obiectul și să stabilească dacă este vorba de o mină marină istorică ori un altfel de obiect.

ISU Tulcea recomandă pe această cale ca toți conducătorii de ambarcațiuni să respecte indicațiile autorităților prezente la fața locului și să reducă viteza de deplasare.

(sursă info și foto : buletin informativ ISU Tulcea)