Întâlniri importante, azi, privind infrastructura rutieră a județului nostru

3 octombrie 2022 | Actualitate
Întâlniri importante, azi, privind infrastructura rutieră a județului nostru

Întâlniri importante, azi, privind infrastructura rutieră a județului nostru

Azi, de la ora 12.30, la Smârdan, pe malul tulcean al șantierului Podului suspendat peste Dunăre, a avut loc o întâlnire a autorităților tulcene – președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și primarul orașului Isaccea, Anastase Moraru – cu o delegație a autorităților centrale, formată din vicepremierul Sorin Grindeanu, secretarul de Stat Bogdan Mândrescu și directorul General al CNAIR, Cristian Pistol.

Vizita de pe șantierul în lucru a fost urmată de o conferință de presă.
Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a menționat că în 2 luni, 2 luni și jumătate, vom avea bucuria de a vedea primele mașini care vor tranzita Podul suspendat peste Dunăre.

Pod Suspendat 3 oct 22
De la ora 14.30, la sala de ședințe a Primăriei Isaccea a fost semnat protocolul de elaborare a studiului de fezabilitate pentru drumul de acces spre Punctul Vamal Isaccea.

Intalnire Isaccea 3 oct 22 Ovidiu
Potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, protocolul de colaborare între CNAIR și Primăria Isaccea presupune construcția unui nou drum de acces la vama Isaccea pentru care CNAIR va asigura suportul tehnic necesar.

Este un proiect esențial pentru a reduce timpii de așteptare și pentru creșterea volumului de mărfuri în acest punct vamal.
Mai mult, o legătură rutieră modernă cu punctul vamal de la Isaccea este absolut necesară, mai ales în actualul context regional.
Situată la doar 150 de kilometri de cel mai mare port al României la Marea Neagră (portul Constanța), vama Isaccea este un punct strategic de legătură pentru transferul de mărfuri între România și Ucraina,
scrie pe pagina de socializare a vicepremierului Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor se așteaptă ca termenul din contract să fie respectat

După ultimele declarațiile pesimiste privind amânarea deschiderii circulației pe Podul Suspendat Tulcea- Brăila, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a fost azi pe malul tulcean al șantierului Podului suspendat peste Dunăre și a susținut că Podul trebuie deschis în decembrie 2022, conform graficului pe care și l-a asumat constructorul (WeBuild ( Astaldi)).
Potrivit ministrului Transporturilor, NU este acceptabil termenul ce a fost vehiculat în ultima perioadă – acela privind anul 2025.

În concluzie, în decembrie 2022, conform ultimului termen din contract, Podul trebuie deschis împreună cu o parte a drumurilor de legătură, iar în vara anului viitor vor fi finalizate toate drumurile și bretelele de legătură, adica toți cei aproximativ 24 km, dintre care 17 kilometri pe teritoriul județului Tulcea.

Potrivit CNAIR, stadiul fizic de execuție pentru Podul suspendat peste Dunăre este de 76,37 %, iar cel financiar de 85 %.
Proiectul include un drum rapid Brăila -Jijila de 19 kilometri și un drum de legătură cu DN 22 Smârdan-Măcin de 4,3 km.

Lucrările pentru podul Tulcea Braila au început în primăvara anului 2019, cu o investiție de aprox. 500 milioane Euro.

(surse info / foto : buletin informativ CJ Tulcea, fb grindeanusorin, fb CNAIR / Ovidiu M)

Alte Articole

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

13 iunie 2024

Un bărbat de 48 de ani, din localitatea Sfântu Gheorghe din județul Covasna, în timp ce se afla la pescuit pe malul brațului Sf. Gheorghe a dispărut în apele Dunării…

CISTESTE MAI MULT
Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

13 iunie 2024

Prohibiția generală pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial pe teritoriul RBDD, stabilită pe o durată de 60 zile, este absolut necesară pentru a permite reproducerea naturală a resursei…

CISTESTE MAI MULT