Întâlnire pe tema sezonului turistic 2023, azi, la Tulcea

26 aprilie 2023 | Turism
Întâlnire pe tema sezonului turistic 2023, azi, la Tulcea

Întâlnire pe tema sezonului turistic 2023, azi, la Tulcea

Azi, 26 aprilie, de la ora 10:00, la sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea a demarat seria dezbaterilor dintre operatorii din turism și alimentație publică din județul Tulcea și instituțiile cu atribuții de control în domeniu, după cum a anunțat Instituția Prefectului – Județul Tulcea, în calitate de organizator.

În cadrul ședinței au fost discutate detalii referitoare la modul în care instituțiile cu atribuții în control vor verifica, în acest sezon turistic, structurile de cazare și unitățile de alimentație publică de pe raza județului Tulcea, conform unui comunicat de presă remis redacției de Consiliul Județean Tulcea.

CJ Tl sedinta sezon turistic apri 23 2

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Miron Constantinescu, prezent la dezbatere, a vorbit despre posibilitatea agenților economici de a solicita „control voluntar“ chiar dinaintea deschiderii sezonului turistic, fiind vorba, mai exact, despre asigurarea de consiliere din partea comisarilor ce urmează a veni în control.

CJ Tl sedinta sezon turistic apri 23 3

„Noi dorim să venim în întâmpinarea nelămuririlor dumneavoastră și să ne asigurăm că putem oferi turism de calitate. Noi ne dorim să reașezăm România pe harta turistică a lumii, iar împreună să identificăm cele mai bune soluții pentru a oferi servicii calitative“,
a transmis, în cadrul întâlnirii, Horia Constantinescu.

La ședință a participat și administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, care a subliniat importanța acestor întâlniri privind activitatea turistică din regiune :

„Felicit conducerea Instituției Prefectului – Județul Tulcea pentru faptul că organizează astfel de întâlniri lucrative care își propun să aducă la masa discuțiilor structuri de control din domeniul turistic, dar și agenți economici cu activitate pe raza județului nostru.
Consider că astfel de ședințe sunt extrem de importante pentru a fi lămurite cele mai importante aspecte referitoare la activitatea turistică în zona Deltei Dunării și nu numai“,
a declarat Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea.

Tot în cadrul ședinței, agenți economici cu activitate în domeniul turismului au ridicat probleme ce țin de activitatea specifică și au identificat răspunsuri referitoare la modul în care vor fi organizate controalele în acest sezon turistic.

Pref Tl sedinta turism sezon 2023 april

Întâlnirea a fost prezidată de prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu :
„ Ne dorim să facem un reflex instituțional din aceste întâlniri, deoarece consider că este foarte important să existe o colaborare între instituțiile statului și operatori.
Ne dorim mai multă prevenție și mai puțină sancțiune, scopul nostru comun fiind dezvoltarea turismului, iar acest lucru nu se poate realiza decât prin asigurarea unor servicii de calitate, prin respectarea legii și prin obținerea rezultatelor scontate de către operatori.
Turismul este un factor important de dezvoltare la nivelul județului Tulcea, iar operatorii trebuie să știe că au alături de ei un aliat – instituțiile.
Toate verificările acestea, dinaintea sezonului estival, trebuie să vină ca un sprijin, o îndrumare pentru dumneavoastră pentru a vă ușura activitatea și pentru a oferi turiștilor cele mai bune condiții”,
a subliniat Alexandru Dan Munteanu – Prefectul județului Tulcea.

Instituțiile cu atribuții de control în domeniu au fost reprezentate de:

Pref Tl sedinta turism sezon 2023 april 1
HORIA MIRON CONSTANTINESCU, Președintele Autorității Naționale Pentru Protecția Consumatorului, CĂTĂLIN GHERGHIȘAN, Șef serviciu control – Direcția Regională Antifraudă Fiscală Constanța, COLAXÎZ DUMITRU, Comisar Şef adjunct – Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Tulcea, dr. MITICĂ TUCHILĂ, Director executiv – Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Tulcea, BOGDAN CABUZ, Siguranța alimentelor – DSVSA Tulcea, ALEXANDRU CRISTIAN IORDAN, Inspector Șef – Inspectoratului Teritorial de Muncă Tulcea, CARMEN CALOIANU, Director executiv – Direcția de Sănătate Publică Tulcea, REMUS STOIAN, Șef de cabinet – Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea.

În cadrul întâlnirii au fost abordate aspectele circumscrise aplicării Legii nr. 270 din 22 decembrie 2017, legea prevenirii și Hotărârii Guvernului României nr. 33 din 25 ianuarie 2018 privind stabilirea contravențiilor care intră sub incidența Legii prevenirii nr. 270/2017, precum şi a planului de remediere cât și aspecte referitoare la protejarea drepturilor consumatorilor și prevenirii potențialelor plângeri împotriva instituțiilor anterior menționate.
La rândul lor, reprezentanții HORECA au ridicat atât problematici specifice turismului din Delta Dunării, cât și problematici generale.

(surse info , foto : comunicat de presă Consiliul Județean Tulcea, comunicat de presă Prefectura Tulcea)

 

Alte Articole

Mirifica Delta Dunarii

Mirifica Delta Dunarii

30 mai 2024

Cu siguranta Delta Dunarii este un loc la care te-ai gandit sa ajungi cel putin o data in viata si sa te bucuri de liniste si relaxare in locuri unice…

CISTESTE MAI MULT
Muzeul Ivan Patzaichin de la Mila 23 și-a deschis porțile

Muzeul Ivan Patzaichin de la Mila 23 și-a deschis porțile

24 mai 2024

  Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară, aflat la Mila 23, locul de naștere al marelui nostru campion la canoe (perioada 1967 – 1984), este deschis pentru public,…

CISTESTE MAI MULT