Întâlnire organizată azi de Prefectura Tulcea cu reprezentanții HORECA din judet

3 iunie 2022 | Economie
Întâlnire organizată azi de Prefectura Tulcea cu reprezentanții HORECA din judet

Întâlnire organizată azi de Prefectura Tulcea cu reprezentanții HORECA din judet

În contextul în care judetul nostru a fost și este afectat de încercările din ultimii 3 ani, din care 2 de pandemie și exact 100 de zile de război lângă graniță, azi, la teatrul „Jean Bart” , s-a desfășurat o întâlnire organizată sub egida Instituției Prefectului – Județul Tulcea prin care s-a dorit crearea unui parteneriat între autoritățile statului și reprezentanții locali ai domeniului HORECA, potrivit informațiilor transmise de Prefectura Tulcea.

La intalnire au fost prezenti reprezentanții Autorității Naționale Pentru Protecția Consumatorului, Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța, Direcției Sanitare și pentru Siguranța Alimentelor Tulcea, Inspectoratului Teritorial de Muncă Tulcea, Direcției de Sănătate Publică Tulcea si ai Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea.

Prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu a subliniat importanța unei colaborări între părți, dorința de a face un țel comun din a oferi cele mai bune condiții turistului care va veni în spațiul nord-dobrogean :

„Premisele întâlnirii de astăzi vin în contextul în care suntem un județ care în ultimii doi ani a fost greu încercat – doi ani de pandemie, de aproape cinci luni avem un război sângeros la graniță, iar toate aceste fenomene au avut un impact major asupra turismului, asupra domeniului HORECA. Nu aș vrea ca HORECA să se simtă învinsă sau abandonată și împovărată de amenzi și reclamă negativă, ci mi-aș dori din tot sufletul să existe o colaborare, un parteneriat între noi, autoritățile statului, prezente aici și dumneavoastră, HORECA. Să ne facem un țel comun și anume acela de a oferi cele mai bune condiții turistului care ne va trece pragul. Am apreciat faptul că cei prezenți aici la masă o să vă poată spune cum se vor desfășura prevențiile și controalele ce urmează a fi făcute, iar dumneavoastră o să ne spuneți care sunt problemele pe care le aveți”.

 

În cadrul întâlnirii au fost abordate aspectele circumscrise aplicării Legii nr. 270 din 22 decembrie 2017, legea prevenirii și Hotărârii Guvernului României nr. 33 din 25 ianuarie 2018 privind stabilirea contravențiilor care intră sub incidența Legii prevenirii nr. 270/2017, precum şi a planului de remediere cât și aspecte referitoare la protejarea drepturilor consumatorilor și prevenirii potențialelor plângeri împotriva instituțiilor anterior menționate.

La rândul lor, reprezentanții HORECA au ridicat atât problematici specifice turismului din Delta Dunării, cât și problematici generale.

Prezidiu:
Autoritatea Națională Pentru Protecția Consumatorului
Președinte HORIA MIRON CONSTANTINESCU
Direcția Regională Antifraudă Fiscală Constanța
Director general adjunct Raul PETRESCU
Direcția de Sănătate Publică Tulcea
Director executiv Carmen CALOIANU
Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea
Inspector șef adjunct Ciprian MADAR
Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea
Inspectorat Comisar șef de poliție GRĂDINARU DUMITRU DANIEL
Instituția Prefectului –Județul Tulcea
Șef serviciu Anica MADAR
Instituția Prefectului –Județul Tulcea
Director cancelarie – Vasile ȘOAVĂ

(sursă : comunicat Prefectura Tulcea)

Alte Articole

Angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei aduce stimulente și în acest an

Angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei aduce stimulente și în acest an

18 iunie 2024

Firmele care angajează în perioada vacanței elevi sau studenți pot beneficia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) al asigurărilor pentru șomaj…

CISTESTE MAI MULT
A început o nouă ediție Tezaur, cu o nouă facilitate

A început o nouă ediție Tezaur, cu o nouă facilitate

10 iunie 2024

  Începând de azi, 10 iunie, românii care vor să economisească pot cumpăra titluri de stat TEZAUR cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6%, respectiv…

CISTESTE MAI MULT