Stiri din tulcea

Insula Șerpilor a fost capturată! Rușii sunt la 50 de kilometri de județul Tulcea!

25 februarie 2022
Insula Șerpilor a fost capturată! Rușii sunt la 50 de kilometri de județul Tulcea!

Insula Șerpilor a fost capturată! Rușii sunt la 50 de kilometri de județul Tulcea!

Aseară, în jurul orei 22.00, autoritățile ucrainene au anunțat că rușii au ocupat Insula Șerpilor, iar infrastructura a fost distrusă în bombardamentele aviației și marinei ruse!

Informația a fost confirmată pe pagina de Facebook a Serviciului de Grăniceri de Stat al Ucrainei, dar și de Ministerul de Interne al Ucrainei.

Infrastructura insulei Zmiiniy (Insula Șerpilor) a fost distrusă după bombardamentul artileriei navei. De altfel, legătură pierdută cu grănicerii și războinicii forțelor armate ucrainene. Conform ultimelor informații, insula Zmiiniy a fost capturată de inamic. În timpul zilei inamicul a încercat să sperie apărătorii ucraineni ai insulei cu cerințele de înconjurat…
a scris Serviciul de Grăniceri pe pagina lor de Facebook.

Contactul cu soldații de pe Insulă a fost pierdut. Insula Șerpilor a fost capturată. Serviciul de Frontieră de Stat continuă să acționeze activ alături de Forțele Armate ale Ucrainei și Garda Națională pentru a opri inamicul care ne-a atacat insidios țara. Victoria va fi a noastră

s-a scris și pe contul de Facebook al Ministerului de Interne din Ucraina.

Toți soldații ucraineni aflați pe Insula Șerpilor au fost omorâți în urma atacului Rusiei, a anunțat joi noaptea președintele Volodomir Zelenski, care a precizat că îi va decora postmortem pe soldații căzuți la datorie.

Insula Șerpilor cu o suprafață de doar 0,17 kilometri pătrați se află la 297 de kilometri vest de Crimeea și 45 de kilometri de țărmurile României. Nu are sursă proprie de apă potabilă și are o populație de aproximativ 100 de soldați ucraineni. Insula Șerpilor reprezintă un obiectiv strategic pentru Moscova și Sevastopol, unde se află Flota Mării Negre a Rusiei.

Vasile Dîncu, despre atacul asupra Insulei Șerpilor: Nu se justifică să spunem că este vorba despre o pregătire militară, de un atac în această zonă

Insula Șerpilor se află la 50 de kilometri est de Sulina, județul Tulcea, la limita Zonei Economice a României și are o suprafață de numai 17 hectare.

Sursă: biziday.ro, stirileprotv.ro