Informații despre cum vor putea vota românii din diaspora în 2024

18 septembrie 2023 | Politica
Informații despre cum vor putea vota românii din diaspora în 2024

Informații despre cum vor putea vota românii din diaspora în 2024

 

Românii interesați să afle, până va începe anul electoral 2024, modalitățile de vot pe care le au la dispoziție românii din afara țării, pot intra pe portalul votstrainatate.ro, unde se găsesc informații detaliate, după cum informează Autoritatea Electorală Permanentă.

Portalul cuprinde 2 secțiuni :
alegator în străinătate la o secție de votare
și
ALEGĂTOR în străinătate PRIN CORESPONDENȚĂ.

Una dintre recomandările AEP adresate românilor din diaspora care doresc să își exercite dreptul la vot în străinătate este aceea de a-și verifica din timp existența și valabilitatea documentelor necesare la înregistrare și să facă demersuri pentru înlocuirea sau reînnoirea acestora, în cazul în care este nevoie.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a demarat procesul de informare a românilor din străinătate cu privire la scrutinurile ce vor avea loc în anul 2024, primele sesiuni de conștientizare a alegătorilor fiind organizate la Paris, în 5 septembrie 2023, și la Roma, în 7 septembrie 2023 iar umâtoarea sesiune de informare și conștientizare cu privire la aspecte de integritate, etică, anticorupție și anti-mită specifice proceselor electorale se va desfășura în data de 19 septembrie 2023, la Bruxelles (Rue Washington nr. 37, 1050 Ixelles), începând cu ora 18.00.

Pentru a s înscrie la eveniment, românii interesați sunt rugați să transmită un e-mail de participare la adresa international.cooperation@roaep.ro, în care să precizezenumele, prenumele și adresa de e-mail.

Activitățile de informare sunt organizate în contextul derulării de către AEP a proiectului “DIGI-EMB – Digitalizare pentru creșterea nivelului transparenței, eticii și integrității activităților de management electoral și finanțare a partidelor politice și a campaniilor electorale”, finanțat din Fondul Social European, Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020.

(surse info, foto : informare AEP, fb AutoritateaElectoralaPermanenta)

Alte Articole

Prezența la vot în județul Tulcea – sub media națională

Prezența la vot în județul Tulcea – sub media națională

10 iunie 2024

  La alegerile locale ce au avut loc ieri, 9 iunie, au participat 9.445.771 de alegători la nivel național, dintre care 94.638 în județul Tulcea, cu o prezența de 51,00…

CISTESTE MAI MULT
A început Campania Electorală

A început Campania Electorală

10 mai 2024

Potrivit calendarului de organizare şi desfăşurare a alegerilor din 9 iunie 2024, campania electorală se desfășoară în perioada 10 mai - 8 iunie 2024 ( ora 7.00.). La nivel local,…

CISTESTE MAI MULT