Stiri din tulcea

Inedit: În plină acțiune rutieră, purtătoarea de cuvânt a IPJ Tulcea a asistat la nașterea unei fetițe

12 august 2021
Inedit: În plină acțiune rutieră, purtătoarea de cuvânt a IPJ Tulcea a asistat la nașterea unei fetițe

Inedit: În plină acțiune rutieră, purtătoarea de cuvânt a IPJ Tulcea a asistat la nașterea unei fetițe

Ieri polițiștii tulceni au organizat o amplă acțiune la intrarea în municipiu dinspre Constanța, însă oamenii legii au avut parte de o întâmplare inedită.
În plină acțiune, cu mașini oprite de o parte și de alta, polițiștii au fost alertați de o ambulanță venită dinspre Constanța, cu girofarurile pornite, care a fost nevoită să oprească brusc în drum… pentru că o femeie năștea.
Polițiștii tulceni s-au mobilizat exemplar, au dirijat traficul imediat, iar purtătoarea de cuvânt a IPJ Tulcea, prezentă la acțiune, a oferit asistență medicilor de pe ambulanță.
Întreaga întâmplare este povestită pe pagina de socializare a Poliției Române:
„În după-amiaza zilei de 11 august, mă aflam într-o acțiune, în municipiul Tulcea, eu și încă 12 colegi de la Poliția Rutieră, Ordine Publică și Serviciul pentru Acțiuni Speciale.
Șase mașini de poliție erau aliniate pe ambele sensuri de mers, cu alte 8 autoturisme oprite în trafic, pentru verificare, plus o ambulanță, care a venit în grabă și și-a făcut loc între autospecialele de poliție, având girofarurile pornite.
Ceasul indica 18:28 și după mai multe ore de muncă, speram să nu fie ceva urgent.
Din stânga se auzeau vocile celor supărați că au fost opriți, din dreapta sirene și din buzunar…telefonul.
Eram apelată de colegul meu, Dragoș, de la Serviciul Rutier, care se afla la aproximativ 100 de metri distanță de mine, pe sensul opus.
-Hai, vino repede aici…avem o naștere în ambulanță!
Am lăsat tot ce aveam în mâini pe capota mașinii și am plecat spre ambulanță, încărcată și încercată de multe sentimente: bucurie, neștiință, oboseală, euforie, neliniște, extaz…
-Eu am grijă de trafic! Îndepărtez curioșii din zonă! Tu vezi ce se întâmplă! îmi spune Dragoș.
Ce fac?! (eram neliniștită și nerăbdătoare).
În scurt timp, printre claxoane și sirene s-a auzit un sunet nou: un țipăt puternic de nou-născut.
Doctorul și șoferul ambulanței și-au ocupat locurile din față, au deschis geamul pentru a ne saluta și mulțumi pentru ajutor și am apucat să facem un mic schimb de vorbe:
– Fată sau băiat?
– Fată, fată este!
– Polițistă se face! 😉
A fost una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le-am trăit de când lucrez în poliție.” – a povestit pe pagina de socializare a Poliției Române, purtătoarea de cuvânt a IPJ Tulcea,  Ioana Maria Nanu.