Stiri din tulcea

Indemnizație fixă pentru urmașii militarilor decedați în acțiuni

28 aprilie 2021
Indemnizație fixă pentru urmașii militarilor decedați în acțiuni

Indemnizație fixă pentru urmașii militarilor decedați în acțiuni

Legea nr. 168/2020 privind drepturile veteranilor din teatrele de operații stabilește că indemnizația lunară este acordată doar urmașilor ce realizează venituri lunare mai mici de 50% din câștigul salarial mediu brut, dar senatorii Nicoleta Pauliuc și Nicolae Ciucă, susținuți de 64 de parlamentari PNL, USR-PLUS, UDMR și PSD, au inițiat un proiect de lege prin care se modifica aceasta lege si anume, urmașii militarilor decedați în acțiuni, misiuni și operații militare în România sau în străinătate vor beneficia de o indemnizație lunară egală cu câștigul salarial mediu brut, fără ca această indemnizație să mai fie condiționată de veniturile familiei, conform unui comunicat al Senatului României emis azi.

„Nu există o măsură absolută a recunoștinței pe care o purtăm militarilor ce își riscă viața pentru securitatea României. Putem doar să îi asigurăm că, în caz de deces, familiile lor nu vor avea de suferit din punct de vedere financiar”, a declarat Nicoleta Pauliuc, Președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat.

Senatorul Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Apărării Naționale, apreciază că „efortul militarilor, atunci când se află în misiuni de luptă, nu poate fi conceput fără sprijinul familiilor, care are un impact deosebit de important asupra moralului personalului, factor esențial al îndeplinirii cu succes a misiunilor încredințate”.

Dacă Parlamentul va aproba modificarea propusă, acordarea indemnizației lunare urmașilor și părinților eroilor căzuți la datorie nu va mai fi condiționată de veniturile familiilor acestora, de această inițiativă legislativă urmând a beneficia 53 de familii.