Stiri din tulcea

Încep lucrările de reabilitare pe Podgoriilor și Alunișului

17 august 2023
Încep lucrările de reabilitare pe Podgoriilor și Alunișului

Încep lucrările de reabilitare pe Podgoriilor și Alunișului

După cum au anunțat autoritățile locale, în municipiul Tulcea s-au reluat lucrările în șantierele deschise pe străzile din oraș și în plus încep lucrările de reabilitare integrală a străzilor Podgoriilor și Alunișului, ce fac parte din proiectul REABILITARE/MODERNIZARE SISTEM RUTIER ȘI LUCRĂRI TEHNICO-EDILITARE, STRĂZI ZONA VEST, ce vizează peste 10 km de străzi, potrivit informațiilor transmise de Primăria Tulcea.

Mai exact, proiectul include străzile: Victoriei, Bucovinei, Delfinului, Buna Vestire, Dobrogeanu Gherea – Mihail Kogălniceanu, Libertății, Antenei, Eroilor, Maior Andrei Grigore, Trandafirilor, Traian, Oițelor, Mircea Vodă, Toamnei, Rezervorului, Podgoriilor, Cicoarei, Pelinului, Alunișului, Razboieni, C. A. Rosetti, cu un total de 10.126 m.

În acest context, Primăria Tulcea multumește, din nou, pentru înțelegere, tulcenilor din zonele afectate de lucrări și anunță că pe străzile Podgoriilor și Alunișului locurile de parcare se anulează, accesul fiind permis doar riveranilor, iar circulația se va desfășura în ambele sensuri, pe o perioadă estimată de 30 de zile, respectiv 90 de zile.

Pe strada Alunișului, perioada este mai lungă deoarece este necesară și înlocuirea unor conducte vechi de apă și canalizare menajeră, timpul de execuție fiind determinat, în mare măsură, de complexitatea lucrărilor societății Aquaserv S.A. în scopul modernizării infrastructurii de apă și apă uzată. Pe măsură ce aceste lucrări vor avansa, din urmă se va veni cu realizarea fundației de piatră, turnarea straturilor de asfalt, canalizație, reabilitare trotuare.

Primaria Tl lucrari str Alunisului aug 23

Pe strada Podgoriilor, lucrările vor începe dinspre strada Iuiliu Maniu, și se va înainta pe tronsoane. Vor fi lucrări de excavare, executare fundație din straturi de piatră (minim 50 cm), canalizație subterană cabluri, turnare straturi asfaltice, reabilitare trotuare.

Primaria Tl lucrari str Podgoriilor aug 23

După executarea fundației din piatră se va permite accesul riveranilor pe drumul în lucru, astfel încât parcările din spatele blocurilor să poată fi accesate.

În ceea ce  priveşte parcările de pe străzile Podgoriilor și Alunișului, Primăria Tulcea a anunțat că este necesară eliberarea lor  şi persoanele care dețin locuri de parcare de reședință pe aceste 2 străzi vor beneficia de prelungirea automată a contractelor pe o durată echivalentă cu cea a desfășurării lucrărilor.

Primarul Municipiului Tulcea, Stefan Ilie, a anunțat că azi, 17 august 2023, se semnează noul contract pentru reabilitarea străzilor Mahmudiei, Eternității, Isaccei și Babadag, iar mâine, 18 august 2023, se va semna contractul pentru lucrări de apă, canalizare pluvială și menajeră pentru zona de Est.

(surse info, foto : fb primariatulcea, fb stefan.ilie.tulcea)