Stiri din tulcea

Incendiul de vegetație de lângă Sulina a fost ținut sub control de pompierii tulceni

7 februarie 2023
Incendiul de vegetație de lângă Sulina a fost ținut sub control de pompierii tulceni

Incendiul de vegetație de lângă Sulina a fost ținut sub control de pompierii tulceni

 

5 subofițeri din cadrul Pichetului de Pompieri Crișan au intervenit ieri seară cu două ambarcațiuni pentru limitarea unui incendiu de vegetație uscată și palustră ce se manifesta în apropiere de localitatea Sulina, potrivit informațiilor transmise de Daniel Năstase, purtător de cuvânt ISU Delta Tulcea.

Salvatorii tulceni au asigurat măsuri de protecție în caz de necesitate la locuințele aflate în apropierea focarelor dar au și monitorizat și împiedicat răspândirea incendiului peste canalele ce îl delimitau.

Pompierii tulceni și-au încheiat misiunea în jurul orei 01:00, după mai mult de 5 ore, timp în care au reușit să oprească extinderea focarelor către gospodăriile din apropiere, deși a fost dificil din cauza vântului care a suflat cu putere.
La primele ore ale dimineții incendiul se manifesta într-o zonă inundabilă cu o intensitate scăzută.

Focul, ce s-a dezvoltat în zona Canalului Bărbosu intersecție cu Canalul Cardon cu extindere către Mila Marină 2, a fost monitorizat și de către agenții ARBDD din zona de interes.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea aduce aminte cetățenilor că incendierea vegetației uscate este strict interzisă cu atât mai mult în Delta Dunării. Astfel de acțiuni necugetate pot avea urmări deosebit de grave pentru viața locuitorilor, a habitatelor naturale și pentru bunurile semenilor noștri.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Au fost afectate aproximativ 150 de ha.

(sursă info și foto: comunicat de presă ISU Delta Tulcea