Stiri din tulcea

Incendiu la o casă din Cârjelari

5 ianuarie 2021
Incendiu la o casă din Cârjelari

Incendiu la o casă din Cârjelari

În această dimineață, pompierii militari din cadrul Secției de pompieri Măcin au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă în localitatea Cârjelari, comuna Dorobanțu.
La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.
Incendiul, ce se manifesta în jurul hornului, a fost lichidat în scurt timp de către pompieri militari.
Intervenția promptă a condus la înlăturare pericolului de propagare a incendiului la întreaga locuință și anexele învecinate. Au ars aproximativ 4 mp din planșeu unei camere.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.
RECOMANDĂRI
Pentru evitarea unor astfel de evenimente reamintim cetățenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coșurilor de fum defecte sau neizolate corespunzător:
-coşurile de fum trebuie curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), verificate și reparate;
-în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile;
-coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.