Stiri din tulcea

Incendiu la o casă de pe Mahmudiei, de la o tigaie uitată pe aragaz

29 noiembrie 2021
Incendiu la o casă de pe Mahmudiei, de la o tigaie uitată pe aragaz

Incendiu la o casă de pe Mahmudiei, de la o tigaie uitată pe aragaz

Un incendiu a avut loc astăzi la o casă de pe strada Mahmudiei, din cauza unei tigăi cu mâncare lăsată nesupravegheată pe aragaz, transmite ISU Delta Tulcea!

Prin apel la 112, astăzi în jurul orei 12:00, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o locuință situată pe strada Mahmudiei din municipiul Tulcea.

Salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea s-au deplasat la locul solicitării, unde au constatat că interiorul unei bucătării era inundat cu fum, de la o tigaie uitată pe aragaz. Salvatorii au procedat la aerisirea locuinței și îndepărtarea a două butelii din încăpere.

WhatsApp Image 2021 11 29 at 13.34.24 WhatsApp Image 2021 11 29 at 13.34.25

În urma evenimentului, s-au deteriorat pereții bucătăriei, o mașină de gătit și cabluri de instalație electrică.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime sau persoane rănite.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un aparat de gătit lăsat în funcțiune nesupravegheat.

‼️Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Delta Tulcea vă recomandă:

⛔️ nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată;
⛔️ nu lăsaţi copiii singuri în bucătărie. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde aceștia nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor;
⛔️ nu aruncați tigaia pe jos sau pe mobilierul de bucătărie!
✅ după ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul, aragazul și butelia;
✅ curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturile de mâncare de pe aragazurile, plitele şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc ușor;
✅ opriți alimentarea cu gaz/energie electrică a aragazului/mașinii de gătit pe care este tigaia (dacă puteți să o faceți în siguranță ) și lăsați-o să se răcească.
✅ stingeți tigăile care sunt în flăcări acoperindu-le cu un capac sau punând un prosop ud peste acestea. Limitarea aportului de oxigen necesar arderii duce la stingerea focului.