Stiri din tulcea

Incendiu de vegetație în apropiere de Murighiol, ce risca să se extindă la o pensiune

22 februarie 2023
Incendiu de vegetație în apropiere de Murighiol, ce risca să se extindă la o pensiune

Incendiu de vegetație în apropiere de Murighiol, ce risca să se extindă la o pensiune

În urma izbucnirii unui incendiu de vegetație uscată și stuf în apropierea localității Murighiol, pompierii Detașamentului Tulcea au intervenit ieri seară pentru limitarea extinderii acestuia și pentru protecția unor obiective economice, conform unui comunicat de presă emis de ISU Delta Tulcea.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 20 de ha într-o zonă inaccesibilă pentru autospecialele de stingere dar salvatorii au reușit să intervină pentru stingerea unei suprafețe de aproximativ o mie de metri pătrați care punea în pericol anexele unui obiectiv turistic, o pensiune din zonă.

Pericolul de extindere a flăcărilor a fost limitat de canalele cu apă însă, echipajul de stingere a rămas în dispozitiv pentru o intervenție promptă în cazul în care incendiul ar fi evoluat.

În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea aduce aminte încă o dată cetățenilor că incendierea vegetației uscate este strict interzisă, cu atât mai mult în Delta Dunării. Astfel de acțiuni necugetate pot avea urmări deosebit de grave pentru viața locuitorilor, a habitatelor naturale și pentru bunurile semenilor noștri.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

(sursă info și foto : comunicat de presă ISU Tulcea)