Incendiu de mai bine de 10 ore la stația de deșeuri reciclabile din Măcin!

8 octombrie 2021 | Eveniment
Incendiu de mai bine de 10 ore la stația de deșeuri reciclabile din Măcin!

Incendiu de mai bine de 10 ore la stația de deșeuri reciclabile din Măcin!

Pompierii tulceni se luptă de aseară cu un incendiu izbucnit la deșeuri reciclabile în curtea unui operator economic de pe raza orașului Măcin.

În aceste momente se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative și stingerea ultimelor focare ascunse rămase. La fața locului se intervine cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și echipaje specializate din cadrul Secției de Pompieri Măcin.
Din fericire, până la această oră nu au existat persoane rănite.

a declarat în această dimineață purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea, Nicolae Botezatu.

În jurul orei 23.40, purtătorul de cuvânt a anunțat presa că intervin la Măcin cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, împreună cu membri ai SVSU Isaccea cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. De asemenea, se acționează cu două utilaje ale operatorului economic.

Aseară, la sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă în dezvoltare, în apropierea halei de sortare a deșeurilor, pe o suprafață de aproximativ 500 mp.

Imediat a fost pregătit inclusiv un mesaj RO-Alert pentru avertizarea populației să rămână în case, din cauza degajării mari de fum, însă nu s-a mai impus transmiterea acestuia, întrucât norul de fum și gaze toxice nu se deplasa către orașul Măcin, astfel că nu există momentan pericol pentru populație, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea.

Pentru limitarea și lichidarea incendiului este nevoie de cantități foarte mari de apă, alimentarea făcându-se din mai multe surse din Măcin.

Nu există pericol de propagare la alte obiective, incendiul se manifestă la aproximativ 2 km de marginea orașului Măcin. În momentul producerii incendiului nu se afla decât paznicul societății care a anunțat acest eveniment.

Ard deșeuri reciclabile – mase plastice, carton, etc.

În acest moment incendiul este localizat și se lucrează pentru stingere, acțiunea fiind condusă de inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al judeţului Tulcea, colonel Daniel Petrov.

Imagini din această dimineață:

incendiu deseuri Macin 8

incendiu deseuri Macin 9

incendiu deseuri Macin 7

 

 

 

 

 

 

Alte Articole

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

19 iulie 2024

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Săptămâna Interetnică, eveniment organizat de Asociația Centrul European pentru Diversitate - EUdivers, în cadrul unui proiect finanțat de Primăria Tulcea, va începe în data…

CISTESTE MAI MULT
S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

11 iulie 2024

După ce, la finalul lunii aprilie, a fost lansat noul brand turistic local, conceput și coordonat de OMD (Organizația de Managament al Destinației) Municipiul Tulcea și intitulat „Tu și Tulcea”,…

CISTESTE MAI MULT