Stiri din tulcea

Incendiu cu flacără deschisă și degajări mari de fum la o gospodărie din Măcin

9 iunie 2023
Incendiu cu flacără deschisă și degajări mari de fum la o gospodărie din Măcin

Incendiu cu flacără deschisă și degajări mari de fum la o gospodărie din Măcin

Pompierii militari au fost solicitați să intervină ieri pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta cu flacără deschisă și mari degajări de fum la terasa unei gospodării din localitatea Măcin, focul extinzându-se cu repeziciune la locuință și la o anexă, din cauza faptului că pe terasă era depozitat și un butoi cu alcool, potrivit unui buletin inform emis de ISU Tulcea.

Către locul intervenției, s-au deplasat de urgență 2 echipaje din cadrul Secției de Pompieri Măcin, formate dintr-un ofițer și 8 subofițeri cu 2 autospeciale de stingere și două echipaje SAJ și în sprijin, au fost solicitate alte două autospeciale de stingere și 28 de subofițeri.

ISU Tl incendiu violent gospodarie Macin terasa iun 23

Localizarea incendiului s-a realizat într-un timp scurt, dar lichidarea focului a durat aproximativ 3 ore.

Din fericire, nu au existat victime surprinse de flăcări, pagubele produse limitându-se la acoperișul anexei care a ars pe o suprafață de aproximativ 70 mp, o terasă pe o suprafață de circa 40 mp și bunurile ce se aflau în interior și planșeul casei pe o suprafață de 100 mp.

Focul s-a extins și la o locuință din vecinătate, dar prin intervenția promptă a pompierilor pagubele s-au limitat la aproximativ 10 mp din fațada casei.
Cauza probabilă de producere a incendiului, a fost stabilită ca fiind efectul termic al curentului electric.

(sursă info și foto: ISU Tulcea)