Stiri din tulcea

Încă un bloc de pe Gării reabilitat cu bani de la ITI Delta Dunării!

22 iulie 2021
Încă un bloc de pe Gării reabilitat cu bani de la ITI Delta Dunării!

Încă un bloc de pe Gării reabilitat cu bani de la ITI Delta Dunării!

Ministrul Cseke Attila, a semnat contractul de finanțare pentru eficientizarea energetică a blocului 3 situat pe strada Gării, nr. 6, din municipiul Tulcea, a anunțat recent Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, informează ADI ITI Delta Dunării pe pagina sa de socializare.

Investiția se face cu bani europeni prin mecanismul financiar ITI și are o valoare de aproximativ 260.000 de euro. Urmează să fie parcursă procedura pentru achiziția lucrărilor.

Lucrări similare se află deja în desfășurare pe strada Gării, la blocurile 12, 7 și 4. Toate aceste investiții sunt finanțate prin mecanismul financiar ITI.

Măsurile de intervenție vor asigura îmbunătățirea eficienței energetice în special prin lucrări de izolare termică și hidroizolare a anvelopei clădirii (pereți exteriori, ferestre, tâmplărie, planșeu superior, planșeu peste subsol), șarpantelor, reabilitarea și modernizarea instalaţiei de distribuţie si colectare apă, parte comună.

Din totalul cheltuielilor, un procent de 60% este acoperit din Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat. Din bugetul local va fi asigurată, în primă fază, diferența de 40%, reprezentând contribuția beneficiarului.

„Suma va fi recuperată de la asociațiile de proprietari într-o perioadă de 10 ani. Astfel, o garsonieră va avea de plătit o sumă de aproximativ 55 lei/lună, iar un apartament cu două camere, o sumă de 85 lei/lună”, a precizat Primăria pentru ADI ITI Delta Dunării.