Stiri din tulcea

Încă se mai caută aurul turcesc

12 decembrie 2020
Încă se mai caută aurul turcesc

Încă se mai caută aurul turcesc

Aproximativ 120 grame bijuterii din metal galben au fost descoperite de polițistii de frontieră într-un autocar ce venea din Turcia.
Ieri, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă au oprit pentru control, pe autostrada A2, la km 164, un autocar ce efectua o cursă pe ruta Turcia – România, la volanul căruia se afla cetățeanul român M.I.
Astfel, colegii noștri au descoperit, în partea din spate a autocarului, mai multe colete ambalate în pungi de plastic, în care se aflau flacoane cu parfum, dar și articole vestimentare. Persoanele și autovehiculul au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea controlului amănunțit.
Polițiștii de frontieră au descoperit 168 flacoane parfum și 177 articole vestimentare, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, dar și 119grame bijuterii din metal galben, susceptibile a fi din aur, fără a avea documente de proveniență sau autorizație de a efectua operațiuni cu metale prețioase.
Posesorii bunurilor sunt şase cetățeni români, cu vârste cuprinse între 34 și 64 de ani, domiciliați pe raza județelor Galați, Brăila, Ialomița și Călărași, care nu deținea documente justificative pentru acestea.
Persoanele în cauză au declarat că au achiziţionat bunurile din Turcia, cu scopul de a le face cadou.
Bunurile, în valoare de aproximativ 83.400 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată și introducerea în țară, prin orice mijloace, a bunurilor sau a mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal.