Încă nu se redeschide circulația pe drumurile din județul Tulcea

27 noiembrie 2023 | Actualitate
Încă nu se redeschide circulația pe drumurile din județul Tulcea

Încă nu se redeschide circulația pe drumurile din județul Tulcea

Toate drumurile naționale județene din județul Tulcea rămân închise până când utilajele de deszăpezire care intervin vor reuși să le deblocheze, a transmis, în această dimineață ISU Delta Tulcea, conform hotărârilor nr. 21 și 22 din 26.11.2023 ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin care a fost luată decizia de a se închide circulația publică pentru evitarea unor noi situații de urgență.

La primele ore ale dimineții,  7 mașini erau încă blocate, 11 persoane necesitau asistență, în 53 de localități erau probleme cu energia electrică, cu un total de 47119 de persoane afectate de lipsa energiei electrice și 88 de persoane au fost salvate de structurile MAI și Autoritățile Publice Locale .

Din cele 7 autoturisme blocate 3 sunt în zona Luncavița – Văcăreni și una în zona Babadag. În aceste autoturisme se află 9 persoane.

În zona localității Iazurile se intervine pentru deblocarea a 3 autoturisme în care se află două persoane ( în al treilea auto nu sunt persoane blocate).
4 drintre persoanele salvate se aflau în două autoturisme blocate în zăpadă, în zona intersecției 2 Cantoane, pe DN 22, Babadag – Constanța, sectorul de drum nefiind încă deszăpezit.  Salvatorii Stației de Pompieri Babadag au intervenit în timp operativ, în jurul orei 05:30, peroanele fiind ajutate și  întoarse în orașul Babadag.

Update  ora 10.30 :
– auto blocate – 4
– persoane ce necesită asistență – 6
– localități afectate de lipsa energiei electrice – 42 localități
– persoane afectate de lipsa energiei electrice – 28202
– 2 dintre autoturisme, în care se află 3 persoane, sunt blocate în sectorul de drum DJ 222C, între localitățile Colina – Iazurile.
– alte 2 autoturisme sunt blocate în zona Satu Nou și Somova.
În jurul orei 09:20, cele 3 autoturisme rămase blocate în zona localităților Luncavița – Văcăreni, au fost deblocate.
În aceste momente se intervine pentru deblocarea autoturismelor rămase înzăpezite și pentru degajarea copacilor căzuți peste autoturisme sau care blochează căile de acces.

Pentru gestionare situațiilor de urgență și îndeplinirea misiunilor prioritare de salvare a persoanelor blocate în autoturisme pe drumurile din județul Tulcea, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „DELTA” al județului au lucrat, alături de reprezentanții Drumurilor Naționale și Județene, ca să-și croiască drum prin nămeți care pe alocuri depășeau si 2 metri înălțime.

ISU Tl cod Rosu la Tulcea

De mai bine de 25 ore se acționează în toate direcțiile în care au fost semnalate persoane blocate în autoturisme, iar acolo unde autospecialele de intervenție nu au putut înainta din cauza troienelor de zăpadă pompierii și-au continuat deplasarea pe jos pentru a ajunge la autoturismele blocate și a verifica dacă în acestea se află persoane ce trebuie extrase și duse la adăpost.

Zona de nord a județului Tulcea a fost cea mai afectată de fenomenele meteo extreme.

(surse info, foto : buletine informative ISU Tulcea)

Alte Articole

Acțiune de informare a șoferilor privind PROCEDURA RESTITUIRII PERMISULUI DE CONDUCERE, derulată de polițiștii tulceni

Acțiune de informare a șoferilor privind PROCEDURA RESTITUIRII PERMISULUI DE CONDUCERE, derulată de polițiștii tulceni

18 iulie 2024

  Pentru informarea conducătorilor auto privind modificările legislative legate de procedura restituirii permisului de conducere (Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 97/2024 pentru stabilirea unor măsuri în domeniul siguranţei rutiere,…

CISTESTE MAI MULT
Dosar de urmărire penală în cazul cadavrelor de animale abandonate în Babadag

Dosar de urmărire penală în cazul cadavrelor de animale abandonate în Babadag

18 iulie 2024

  În urma unei sesizări primite la începutul acestei săptămâni (în data de 15.07.2024), cât și a unei sesizări făcute către alte instituții, privind abandonarea de cadavre de animale, pe…

CISTESTE MAI MULT