Încă 2 săptămâni pentru înscrierea la programul Rabla Local 2023

17 august 2023 | Actualitate
Încă 2 săptămâni pentru înscrierea la programul Rabla Local 2023

Încă 2 săptămâni pentru înscrierea la programul Rabla Local 2023

 

Tulcenii din localitătile ale căror primării participă la programul Rabla Local 2023 pot casa maşini mai vechi de 15 ani, fără obligaţia de a cumpăra una nouă, primind la schimb suma de 3.000 lei, dar termenul limită pentru înscrieri este ziua de joi, 31 august 2023, ceea ce înseamnă că mai au la dispoziție două săptămâni.

Înscrierile se fac pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu – Programul privind casarea autovehiculelor uzate (https://www.afm.ro/casare_auto_uzate.php), după crearea unui cont de utilizator.

Persoanele fizice se pot înscrie o singură dată în aplicație și trebuie să domicilieze pe raza teritorială a primăriei unde se află în evidențele fiscale autovehiculul uzat pentru care solicită finanțare, informează Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

După înscriere, AFM transmite lista persoanelor fizice înscrise, către primăriile participante în cadrul Programului iar persoana fizică transmite documente, conform procedurii interne a primăriei; procedura va fi publicată pe pagina de internet a acesteia.

Beneficiarul stimulentului de casare se angajează că nu va achiziționa un autoturism cu norma de poluare Euro 5 și/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului.

La nivel județean, la programul Rabla Local din acest an participă primăriile din 5 localități și anume : Tulcea, cu 1000 de mașini mai vechi de 15 ani, Carcaliu, Stejaru și Turcoaia cu câte 50 de maşini și Grindu cu 20 de mașini uzate.

Ministerul Mediului va suporta 80% din buget, prin Fondul de Mediu, iar 20% va fi suportat de către bugetul local, menționează Primăria Tulcea care recomandă persoanelor interesate să consulte CRITERIILE DE ELIGIBILITATE: https://www.primariatulcea.ro/anunt-public-programul…/

Programul Rabla Local are ca scop eliminarea din circulație a mașinilor uzate, cu grad ridicat de poluare pentru atingerea țintelor stabilite în Planul Național de Redresare și Reziliență.

(surse info, foto : afm.ro, fb primariatulcea)

Alte Articole

Rezerve de apă oferite șoferilor de camioane din zona PTF Isaccea

Rezerve de apă oferite șoferilor de camioane din zona PTF Isaccea

12 iulie 2024

În condițiile în care, pentru zona continentașă a Dobrogei Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod Portocaliu cu val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat, voluntarii…

CISTESTE MAI MULT
Urmează alte zile de caniculă – fii pregătit !

Urmează alte zile de caniculă – fii pregătit !

12 iulie 2024

În contextul în care canicula nu ne va părăsi așa de repede iar prognozele anunță chiar noi creșteri ale temperaturilor maxime, este important să fim pregătiți și cum chiar pentru…

CISTESTE MAI MULT