Stiri din tulcea

În Tulcea au început evenimentele dedicate zilei Unirii Principatelor Române

21 ianuarie 2022
În Tulcea au început evenimentele dedicate zilei Unirii Principatelor Române

În Tulcea au început evenimentele dedicate zilei Unirii Principatelor Române

Consiliul Judeţean Tulcea a anunţat câştigătorii concursului „Hai, tulceni, la HoraMare!”, competiţie organizată pentru a marca astfel împlinirea a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române! Premierea câştigătorilor a avut loc astăzi în sala de festivităţi a instituţiei, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Tulcea.

🏆 Marele premiu – Rareș Ștefan Anton, în vârstă de 6 ani, de la Școala „Alexandru Ciucurencu“ Tulcea;

🥇 Premiul I – Anya Pahom Grigore, în vârstă de 6 ani, de la Liceul de Arte „George Georgescu“;

🥈 Premiul al II-lea – Mihai Lucian Viorică, în vârstă de 19 ani, de la Liceul „Constantin Brătescu“ Isaccea;

🥉 Premiul al III-lea – Nectaria Parascheva Ștefănescu, în vârstă de 7 ani, de la Școala Gimnazială nr. 12 Tulcea;

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Marele Premiu”

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Premiu”

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Premiul III”

Concursul a constat în realizarea unor machete din materiale reciclabile sau din mediul natural care să ilustreze evenimentul de acum 163 de ani şi înscrierea de fotografii cu aceste lucrări.

Totodată, pentru a marca Ziua Micii Uniri, Consiliul Judeţean Tulcea, Primăria Tulcea şi Ansamblul Profesionist Baladele Deltei vor organiza luni, de la ora 14.30, în Piaţa Civică din centrul oraşului, un spectacol folcloric.

📌 Pe scena din centrul municipiului Tulcea vor urca: Ansamblul Folcloric „Dorulețul“, Ansamblul Folcloric „Băbăianca“, Ansamblul Folcloric „Danubius“, Ansamblul Folcloric „Baladele Deltei“, Paul Ananie, Andreea Haisan, Gelu Voicu și Paula Seling.
📌 Evenimentul se va încheia cu focuri de artificii!
📌 Accesul în perimetrul special amenajat se va face în conformitate cu prevederile legale în vigoare referitoare la prevenirea răspândirii virusului SARS-COV 2.
📌 În acest sens, participanții la spectacol sunt rugați să poarte masca de protecție, să păstreze distanța socială (2 metri între persoane), să se dezinfecteze.

Ar putea fi o imagine cu 6 persoane, persoane în picioare şi text

Tot luni, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Tulcea şi Primăria Tulcea îi vor premia, la ora 13,00, la sala „Mihail Kogălniceanu” a Consiliului Judeţean Tulcea, cu diplome, certificate şi medalii emise de Şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, şi de Casa Regală a României – ASR Principele Radu, pe voluntarii militari şi civili tulceni care au participat anul trecut la cea de-a VIII-a ediţie a Ştafetei Veteranilor, organizată de Echipa Invictus România.

premiere invictus tulcea mica unire