În Tulcea au început evenimentele dedicate zilei Unirii Principatelor Române

21 ianuarie 2022 | Cultura
În Tulcea au început evenimentele dedicate zilei Unirii Principatelor Române

În Tulcea au început evenimentele dedicate zilei Unirii Principatelor Române

Consiliul Judeţean Tulcea a anunţat câştigătorii concursului „Hai, tulceni, la HoraMare!”, competiţie organizată pentru a marca astfel împlinirea a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române! Premierea câştigătorilor a avut loc astăzi în sala de festivităţi a instituţiei, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Tulcea.

🏆 Marele premiu – Rareș Ștefan Anton, în vârstă de 6 ani, de la Școala „Alexandru Ciucurencu“ Tulcea;

🥇 Premiul I – Anya Pahom Grigore, în vârstă de 6 ani, de la Liceul de Arte „George Georgescu“;

🥈 Premiul al II-lea – Mihai Lucian Viorică, în vârstă de 19 ani, de la Liceul „Constantin Brătescu“ Isaccea;

🥉 Premiul al III-lea – Nectaria Parascheva Ștefănescu, în vârstă de 7 ani, de la Școala Gimnazială nr. 12 Tulcea;

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Marele Premiu”

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Premiu”

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Premiul III”

Concursul a constat în realizarea unor machete din materiale reciclabile sau din mediul natural care să ilustreze evenimentul de acum 163 de ani şi înscrierea de fotografii cu aceste lucrări.

Totodată, pentru a marca Ziua Micii Uniri, Consiliul Judeţean Tulcea, Primăria Tulcea şi Ansamblul Profesionist Baladele Deltei vor organiza luni, de la ora 14.30, în Piaţa Civică din centrul oraşului, un spectacol folcloric.

📌 Pe scena din centrul municipiului Tulcea vor urca: Ansamblul Folcloric „Dorulețul“, Ansamblul Folcloric „Băbăianca“, Ansamblul Folcloric „Danubius“, Ansamblul Folcloric „Baladele Deltei“, Paul Ananie, Andreea Haisan, Gelu Voicu și Paula Seling.
📌 Evenimentul se va încheia cu focuri de artificii!
📌 Accesul în perimetrul special amenajat se va face în conformitate cu prevederile legale în vigoare referitoare la prevenirea răspândirii virusului SARS-COV 2.
📌 În acest sens, participanții la spectacol sunt rugați să poarte masca de protecție, să păstreze distanța socială (2 metri între persoane), să se dezinfecteze.

Ar putea fi o imagine cu 6 persoane, persoane în picioare şi text

Tot luni, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Tulcea şi Primăria Tulcea îi vor premia, la ora 13,00, la sala „Mihail Kogălniceanu” a Consiliului Judeţean Tulcea, cu diplome, certificate şi medalii emise de Şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, şi de Casa Regală a României – ASR Principele Radu, pe voluntarii militari şi civili tulceni care au participat anul trecut la cea de-a VIII-a ediţie a Ştafetei Veteranilor, organizată de Echipa Invictus România.

premiere invictus tulcea mica unire

Alte Articole

Multispecies – o nouă expoziție la demisolul Casei Avramide din Tulcea

Multispecies – o nouă expoziție la demisolul Casei Avramide din Tulcea

16 iulie 2024

WASP Studios și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” din Tulcea ne invită la vernisajul expoziției Multispecies, o explorare a relației dintre natură, arte vizuale și ecologie. Deschiderea expoziției Multispecies,…

CISTESTE MAI MULT
Lansarea oficială a website-ului comemorativ G. F. Gasser, la Casa Avramide Tulcea

Lansarea oficială a website-ului comemorativ G. F. Gasser, la Casa Avramide Tulcea

8 iulie 2024

Website-ul comemorativ al artistului ce a deschis prima galerie de artă privată din România, Günther Forst Gasser, va fi lansat la Tulcea, potrivit celor declarate de fiica artistului, Greta Gasser.…

CISTESTE MAI MULT